Slider

Kotiseutumatkailua.

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

raatihuone tampere

Alkuvuodesta olen vieraillut Tampereen seudulla kahdessa minulle uudessa paikassa sekä yhdessä entuudestaan tutussa paikassa. Toinen näistä uusista paikoista on sellainen, jonne melko harva tamperelainenkaan on päässyt tutustumaan.

Tampereen Raatihuone on Tampereen entinen raatihuone ja nykyinen kaupungin edustustila Keskustorin laidalla. Georg Schreckin suunnittelema uusrenessanssityylinen raatihuone valmistui vuonna 1890. Palatsimaisessa rakennuksessa on useita saleja, ja kaupunki järjestää siellä erilaisia tilaisuuksia. Suurlakon aikaan vuonna 1905 Tampereen Raatihuoneen parvekkeelta luettiin Tampereen punainen julistus.

Ensimmäinen samalla paikalla ollut raatihuone oli yksikerroksinen puurakennus, joka valmistui vuonna 1802. Samalle tontille rakennettiin 1830-luvulla markkinapuoteja, jotka tuhoutuivat tulipalossa vuonna 1878. Uudesta rakennuksesta järjestettiin vuonna 1885 kilpailu, jonka Schreck voitti. Rakennustyöt alkoivat 1887, ja talo vihittiin käyttöön 8. tammikuuta 1890. Rakennuksessa toimivat aikoinaan Tampereen kaupunginvaltuusto, rahatoimikamari, maistraatti ja raastuvanoikeus. Valtuusto siirtyi pois talosta 1920-luvulla. Raatihuone kunnostettiin kaupungin edustustilaksi ensimmäisen kerran 1960-luvulla, ja sitä on sittemmin entisöity useasti.(lähde)

Osallistuin alkuvuodesta eräälle kansalaisopiston kurssille, jonka kautta pääsin tutustumaan Raatihuoneeseen, jonne olin halunnut jo pitkään päästä tutustumaan - Raatihuone ei ole avoinna yleisölle eikä sitä voi varata juhlia varten. Todella hyvinpidetty sekä kaunis rakennus kauniine huonekaluineen! Onneksi Raatihuone on säilynyt näihin päiviin saakka siitäkin huolimatta, että rakennus on ollut monia kertoja purku-uhan alla.


raatihuone tampere

raatihuone tampere

raatihuone tampere

raatihuone tampere

raatihuone tampere

raatihuone tampere

raatihuone tampere

raatihuonevaihmalanhovi

Vaihmalan hovi sijaitsee Lempäälässä. Vaihmalan hovissa voi järjestää juhlia ja kokouksia, hemmotella itseään Spassa, nauttia hyvää ruokaa sekä majoittautua. Alkuvuodesta vierailin itse ensimmäistä kertaa Vaihmalan hovissa ja päätin, että kesällä pitää päästä uudestaan :) Todella kaunis ja idyllinen miljöö rakennuksineen. Kaunis auringonpaiste tulvi isoista ikkunoista sisään ja toi huoneiden yksityiskohdat esiin. 

vaihmalanhovi

vaihmalan hovi lempäälä

lempäälä hotelli

siilinkari

Eräänä sunnuntaina päätin, että alkaisi olla viimeiset ajat, kun Siilinkarille uskaltaisi lähteä kävelemään. Olin käynyt Siilinkarilla aiemminkin ja olen ottanut siitä jo jokatalvisen tavan itselleni - kuumaa kahvia ja vähän jotain herkkua kahvin kanssa pakattuna reppuun, istuinalusta ja lämpimät vaatteet, unohtamatta tietenkään kameraa ja kohti Siilinkaria, mars!

Mutta mikä se Siilinkari oikein on?

Siilinkari on pieni luoto Näsijärvellä Tampereella. Luodolla on vuonna 1906 rakennettu pieni, noin 6,5 metriä korkea sektoriloistotorni turvaamassa sisävesiliikennettä. Höyrylaiva Kuru upposi Siilinkarin lähellä vuonna 1929.

Kevättalvisin Siilinkarilla on tavattu järjestää koko perheen ulkoilutapahtumia. Loistotornin ulkonäköä uusittiin vuonna 2004 muun muassa maalaamalla se uudestaan valkoiseksi sekä poistamalla kanaverkot ja piikkilangat ylätasanteen kaiteilta ulkonäköä pilaamasta. Alun alkaen ylätasanteelle on päässyt ulkoapäin tikkaita, mutta ilkivallan takia tikkaat on poistettu. Valohuonetta kiertävä ulkotasanne pantiin tikkaidenkin kohdalta yhtymään tasanteen toisen päädyn kanssa. Alaosassa on ollut myös ikkunatkin, mutta samasta syystä nekin on pantu umpeen hitsaamalla niihin teräslevyt. Aluksi kivijalka oli harmaanvärinen, mutta se maalattiin myöhemmin mustaksi. (lähde)

siilinkari


Hiking Travel on tapahtumien järjestämiseen sekä luonto- ja hyvinvointimatkailuun erikoistunut monialainen perheyritys, joka tarjoaa asiakkailleen hyvänmielen retkiä, koulutusta, tapahtumia, juhlia sekä monipuolisia harrastusvälineitä.

Hiking Travel ylläpitää luisteluratoja Näsijärvellä ja vuokraa esimerkiksi välineitä retkiluistelua varten. Hiking Travelin Facebook-sivuille päivitetään viimeisin tieto radan kunnosta ja muistakin tiedotettavista asioista. Lisää retkiluistelusta voit lukea täältä, KLIK ja siihen liittyvät säännöt täältä KLIK!

Itse en ole koskaan retkiluistellut, vaan yleensä kulkenut Siilinkarille Naistenlahden puolelta kävellen, poissa luistelijoiden tieltä. Kävelyssä saa hyvän hien pintaan, kun tarpoo välillä paksussakin lumimassassa ;) Tosin tällä kertaa lumi oli pyyhkiytynyt tuulen mukana pois ja jää oli melko liukas.

Tampere on mielestäni hieno kaupunki jo senkin vuoksi, että täällä on mahdollisuus monenlaisiin aktiviteetteihin ja uskon, että kaikenlaisille liikkujille ja matkailijoille löytyy jotakin mieluisaa. 

siilinkari


Tampere-aiheista kirjallisuutta:


/mainoslinkit: Adlibris
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan