Slider

Macaron-leivoksia ja muita herkkuja.

maanantai 17. huhtikuuta 2017

virkatut herkut macaron

Jokin aika sitten Mira bloggasi (KLIK) virkkaamistaan macarons-leivoksista. Postauksen luettuani tajusin, että omasta kirjahyllystäni löytyy kyseinen kirja (Amigurumiherkut! 25 virkattua makupalaa), jonka ohjeella Mira teki maracons leivokset. Itseäni lähinnä huvitti, että näin hyvin sitä tuntee kirjahyllynsä sisällön ;) 

virkattu macaron

virkattu macaron

Näitä macaronseja virkatessani opin tekemään taikarenkaan, johon löytyi ohje kirjastakin. Ensimmäinen virkkaamani macaron muistutti lähinnä ufoalusta ja vasta kahdeksas virkkaamani macaron näytti sellaiselta, johon saatoin olla tyytyväinen. 

Muokkasin macaronin ohjetta siten, että ompeluvaiheessa käänsin palat täyttöaukon kautta ympäri, jolloin reunasta tuli siisti ja pyöreämpi. Virkkasin valkoisen "täytteen" näihin ompelusta syntyneisiin "silmukoihin" käyttämällä piilosilmukkaa.

virkattuja herkkuja

virkattu macaron

Macaron -leivoksien lisäksi olen virkannut donitsin ja parit keksit. Donitsin alkuperäisohjeella tehty kuorrute jää mielestäni liian pieneksi, joten olen virkannut muutaman kerroksen lisää, jolloin kuorrute peittää donitsin paremmin.

virkattu donitsi

virkattu macaron

Pääsiäisloma hurahti sukuloidessa ja virkkaillessa näitä macaron leivoksia ja muuta pientä. Kävin ennen pääsiäistä Lankamaailmassa täydentämässä lankavarastojani. Toivottavasti vielä joku päivä Hjertegarn laajentaisi hempeän vaaleanpunaisen sävyn myös Bommix bambooseen - ehkä vielä joskus!

Kotoseudulla oli hämmentävän paljon lunta vielä maassa verrattuna Tampereeseen - tuntui muutenkin, että säiden herralla sääteli vipua miten sattuu, kun välillä paistoi aurinko, välillä satoi lunta niin, että ei meinannut eteensä nähdä. Talvirenkaatkin jäi vielä vaihtamatta, sillä ajelen töihin välillä kukonlaulun aikaan, eikä ole kiva jännittää, pysyykö auto tiellä vai ei. Täytyy toivoa, että poliisit ovat ymmärtäväisiä ;) 

virkatut herkut

/postaus sisältää mainoslinkkejä: Adlibris

virkatut herkut



Aurinkoa arkiseen aherrukseen!


14 kommenttia:

  1. Nämä virkatut leivonnaiset ovat kyllä niin ihania ♥ Minulla on noita virkattuja doninoita leikkimökissä...niin suloisia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nuo virkatut herkut on kyllä petollisia, niitä voisi virkata loputtomiin :D

      Poista
  2. Voi kun söpöjä! Kauniin hempeä ulkoasu myös blogissasi. :)

    VastaaPoista
  3. Oi, miten ihania leivoksia. Varmasti jokaisen pikkutytön toivelistalla, leivoksia leikkikeittiöön.
    Kiva kun jätit viestin blogiini, löysin vastavierailulle.
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Syötävän hyvännäköisiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Olen katsellut Amigurumi-kirjan kääretorttupalaa, mutta jostain syystä se takkuaa - en tajua, miten niitä suorakaiteen muotoisia paloja pitäisi virkata ympäri. Ootko sä kokeillut niitä vielä? :)

      Poista
  5. Oi että, miten herkullisen näköisiä leivonnaisia! :)

    VastaaPoista
  6. Kauniita kuvia ja kivoja ideoita blosissasi! Terveisin Tuija

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan