Slider

Luonnon helmassa: Liesjärven kansallispuisto ja Korteniemen perinnetila

perjantai 15. syyskuuta 2017


Huh, kesä mennä hurahti niin, että itselle jäi olo, oliko kesää ollenkaan. Oli kesäloma, mutta ne kauniit ja lämpimät kesäpäivät jättivät odotuttamaan itseään. Kylmemmästä kesästä huolimatta kesällä ehdin reissata siellä sun täällä - esimerkiksi Saariston rengastien kuvat ja jutut ovat vasta tulossa :)

Blogi on nyt kesällä ollut enemmän reissupanoitteinen, sillä virkkaukset ovat olleet tauolla ja kamera on laulanut sulosäveliään kauniissa suomalaisissa maisemissa. Varsinainen matkablogi blogistani ei ole kokonaan tulossa - mitä pidemmälle päästään syksyyn niin sitä enemmän tulee varmasti vietettyä aikaa sohvan nurkassa viltin alla virkaten tai neuloen :)

Elokuussa vierailin Liesjärven kansallispuistossa ja tässä muutamia kuvia ja tarinaa siitä, olkaa hyvät! :)


Liesjärven kansallispuisto

Liesjärven kansallispuisto sijaitsee Kanta-Hämeessä, Tampereelta noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä.

"Liesjärven kansallispuiston alue on lähes kokonaan tuuheiden metsien ja metsäisten pienten soiden peitossa. Metsistä lähes puolet on tuoreita kuusimetsiä. Puolukka- ja mustikkakankaat ovat alueelle luonteenomaisia. Kansallispuistosta löytyy myös korpia, harjuja, rantoja ja kaunista järvimaisemaa. Rantaviivaa puiston alueella on liki 50 kilometriä. Kansallispuiston tunnetuin luonnonnähtävyys on matala, hiekkarantainen Kyynäränharju, joka erottaa kaksi järveä toisistaan - Kyynärän ja Liesjärven." (lähde)


liesjärvi

Korteniemen perinnetila


Liesjärven kansallispuistossa on myös Korteniemen perinnetila, jossa kävimme tunnelmoimassa kauniin idyllisessä maalaismaisemassa.

"Korteniemen entisen metsänvartijatilan pihapiiri rakennuksineen, puutarhoineen ja viljelyksineen on säilynyt lähes muuttumattomana yli sata vuotta. Kesäaikaan tilalla eletään 1910-luvun mukaisesti." (lähde)


korteniemi perinnetila

korteniemi perinnetila

korteniemi perinnetila

korteniemi perinnetila

korteniemi perinnetila

liesjärvi perinnetila


perinnetila korteniemi

liesjärvi

liesjärvi perinnetila

korteniemi perinnetila

korteniemi perinnetila

korteniemi liesjärvi

liesjärvi korteniemi perinnetila2 kommenttia:

  1. Todella kauniita kuvia! Tuolla voisikin vierailla ensi kesänä :) Tällä hetkellä keskitän kaiken ulkoiluintoni lähimetsään ja sen sieniin :D

    VastaaPoista
  2. Voi, miten kauniita kesäkuvia. Niin tunnelmallisia ja idyllisiä. Ensi kesän lomareissuille voisi ottaa kohteeksi muutaman kansallispuiston. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan