Slider

Ammejärven laavu Sääksjärvellä

perjantai 24. helmikuuta 2023

 

Nuotio tuli retkeily

Olen kolunnut Pirkanmaalla erilaisia retkikohteita, monet niistä ovat kuuluneet Birgitan polkuun ja niin kuului Ammejärven laavukin. Tämä reissu on tehty jo pari vuotta sitten, kun halusin päästä testaamaan lahjaksi saatua nokipannua. Nappasin kyytiin opiskeluaikaisen ystäväni, eväät ja tietenkin sen pannun. Ammejärven laavu

Ammejärven laavu sijaitsee Lempäälässä ja se on osa Birgitan polkua. Birgitan polku on 50 km pitkä patikointireitti. Retkeilijöille on polun varrella kahdeksan nuotiopaikkaa, yksi kota, kolme laavua ja kaksi laavukämppää eli kotusta. Esteettömiä kohteita ovat Saarikonmäen laavu Hakkarissa ja Vähä-Kausjärven laavukota. (lähde)

Saavuimme paikalle Tampereen suunnasta, nousimme Sääksjärven rampista ylös, ajoimme hetken matkaa suoraan ja sitten T-risteyksestä oikealle, jossa olikin parkkipaikka. Tavarat kantoon ja polulle. Liikkeellä oli muitakin ulkoilijoita, päätellen autojen määrästä parkkipaikalla.

Birgitan polku - pian pelkkä muisto vain?

Pirkanmaan Ely-keskus on suunnittelemassa Puskiaisten oikaisuksi kutsuttua moottoritiehanketta, jonka tarvetta perustellaan sillä, että Ely-keskus arvioi autoliikenteen määrien kasvavan lähivuosina. Oikaisun alle jäisi mm. Birgitan polun retkeilyreittejä ja arvokkaat virkistysmetsät olisivat enää muisto vain. Todellisuudessa on kyse vain muutaman minuutin oikaisusta, mutta rahaa hankkeen toteuttamiseen palaisi 185 miljoonaa. On jotenkin niin surullista, että luontoarvoilla ei vaikuta olevan enää mitään merkitystä ja arvoa ihmisten hyvinvoinnin näkökulmasta. Puhumattakaan siitä, että metsä ei ole olemassa vain ihmisiä varten vaan eläimien, kasvien ja muiden elollisten elinympäristö. 

talvinen maisema

talvinen metsä

Nokipannukahvilla


Saavuimme lopulta Ammejärven laavulle. Kävimme kiertämässä alueen ja kurkkasimme kotukseen, jonne oli löytänyt jo muutama muukin evästelijä. Saimme istumapaikat avotulipaikalta ja nautimme eväitä kuuden muun kanssa saman nuotion ääressä. Uuden nokipannun testaaminen sujui hyvin ja pian kupeissa höyrysi kuuma kahvi. Vähitellen yksi ja toinen jatkoi matkaansa ja jäimme hetkeksi ystäväni kanssa kaksin. Hyödynsin tilanteen ja nappasin muutamat kuvat nuotiosta ja pannusta. Sitten oli meidänkin aika pakata tavarat ja lähteä takaisinpäin.

luminen metsäretki

Ammejärven laavu talvella

Muita retkipostauksialuminen metsäpolku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan