Slider

Suolijärven luontopolku - Hervannan helmi

lauantai 19. toukokuuta 2018

suolijärvi hervanta tampere
Suolijärven luontopolulta löytyvät portaat ovat melko jyrkät.

Pari viikkoa sitten pakkasin jälleen kerran reppuun eväät ja kameran ja suuntasin erään kurssin puitteissa metsään - tällä kertaa Tampereella sijaitsevalle Suolijärvelle, joka sijaitsee Hervannan eteläosassa.

suolijärvi hervanta tampere

Suolijärven luontopolku Tampereella


Suolijärvi sijaitsee Tampereella, Hervannan kaupunginosassa, etelä-Tampereella. Suolijärveä kiertää luontopolku.

"Järvi on 1,3 kilometriä pitkä, 650 metriä leveä ja sen pinta-ala on 20 hehtaaria. Se sijaitsee syvässä maaston pitkänomaisessa painaumassa, joka reunustaa Hervannan taajama-aluetta. Järven 1,3 kilometriä pitkä lounaisranta kohoaa yli 20 metriä ylemmäksi ja mäen rannat putoavat jyrkkinä järveen. Koillisrannat kohoavat yli 30 metrinkorkeuteen, mutta rinteet ovat jyrkkiä rannassakin, mutta osa rinteistä ovat etäämpänä rannasta." (lähde)

hervanta tampere luontopolku


Luonto kaupungin keskellä


Suolijärvi on paikka, joka tuli tutuksi vasta vajaa vuosi sitten, vaikka Tampere on ollut kotikaupunkini jo yli vuosikymmenen. Suolijärvi on vähän kuin luontokohde keskellä kaupunkia, vaikka sijaitseekin kaupungin reunalla. Silti on huikea ajatella, että näin upea paikka löytyy näinkin helposti saavutettavan matkan päästä!

Olen kiertänyt Suolijärven kaksi kertaa, molempiin suuntiin. Suosittelen kiertämään järven vastapäivään reittioppaan ehdotuksen mukaisesti, jolloin jyrkin nousu tulee alkumatkasta, kun vielä on hyvin energiaa. Lisäksi portaiden kulkeminen ylöspäin on huomattavasti mukavampaa ylöspäin kuin alaspäin, sillä portaat ovat todella jyrkät. Portaiden yläpäästä avautuu huikeat maisemat järvelle!

Retkimakkarat kannattaa jättää kotiin tai kauppaan, sillä Suolijärven ainoa huono puoli on, ettei alueella ole nuotiopaikkaa/tulentekopaikkaa.


luontopolku suolijärvi tampere
Monien reittien risteyksessä.
Tsekkaa myös Blogisisareni postaus Hervantajärveltä!


suolijärvi hervanta

MITÄ? Suolijärven luontopolku
MISSÄ? Tampereen Hervannassa
MITEN? Suolijärven luontopolku on hyvien joukkoliikennereittien varrella, bussilla 3A ja 3B pääsee viereen. Uimarannan vieressä on reilunkokoinen parkkipaikka, mikäli saavut paikalle autolla.
MITÄ MUUTA? Suolijärveltä löytyy myös uimaranta, sauna, suihkut, wc.


suolijärvi hervanta

Mukavia luontohetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan