Slider

Roadtrip - Paavolan tammi

tiistai 16. lokakuuta 2018paavolan tammi

Kesäkuussa, Juhannuksen jälkeen teimme ystäväni kanssa jo perinteeksi muodostuneen roadtripin, joka tänäkin vuonna suuntautui osin rannikolle. Kolmipäiväinen retkemme starttasi maanantaiaamuna Tampereelta ja ensimmäinen kohteemme oli Paavolan tammi, josta olin kateudesta vihreänä nähnyt hienoja kuvia Instassa lukuisat kerrat. 

paavolan tammi

Paavolan tammi

Paavolan tammi sijaitsee Lohjalla ja se on myöskin Suomen kauneimmaksi puuksikin tituleerattu, halkaisijaltaan 472 cm ja iältään jopa 400-500 vuotta vanha puu.

Jätimme auton Lohjansaaren koulun parkkipaikalle (jonka yhteyteen on avattu loppukesän/alkusyksyn aikana kahvila nimeltään Ö Cafe) ja lähdimme kävelemään luontopolkua pitkin kauniin metsän poikki.

lohjansaari

paavolan tammi kyltti

Paavolan tammi on saavuttanut suuren suosion kävijöiden joukossa - niin suuren, että tammen ympärille on rakennettu pitkospuut, jotka suojelevat tammen juuria. Paavolan tammi asuu lehtimetsässä, jossa sen seurana kasvaa tammea, metsälehmusta ja pähkinäpensaita. Paavolan tammi on rauhoitettu. 

metsä

paavolan tammi
Paavolan tammi.
Lopultakin olimme perillä. Edessämme seisoi Paavolan tammi jylhänä. Kiersimme pitkopuita pitkin tammen toiselle puolelle, jolloin pääsimme aivan tammen viereen. Pohdimme tammen luona, mitä kaikkea tammi on nähnytkään. Miltä maisemat ovat näyttäneet 1700-luvulla ?

Retkipaikan sivuilta voi katsoa Antti Huttusen tekemän jutun sekä  kuvia, miltä paikka on näyttänyt silloin (2014) kun puu ei ollut vielä aidattu eikä ollut pitkospuita. 


pitkospuut

Jos vierailet Paavolan tammella, muistathan pysyä pitkospuilla niin tammesta olisi vielä iloa jälkipolvillekin!

Aiempien vuosien road tripeistä olen kertonut näissä postauksissa:


kielo2 kommenttia:

 1. Ihana perinne teillä ystäväsi kanssa, ja wau mikä puu!
  Iloisia syyspäiviä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin? Sattumalta kolme vuotta sitten päätimme lähteä Porvooseen, josta jatkoimme Loviisaan.
   Yövyimme Espoossa ja seuraavana päivänä kävimme Fiskarsissa ja Billnäsissä. Kyseisen reissun innoittamana aloitimme perinteen eli joka kesä teemme 2-3 päivän reissun jonnekin päin Suomea. Ensi kesänä on tarkoitus lähteä itä-Suomeen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan