Slider

Se taianomainen ensilumi ja haaveilua keväästä

sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

ensilumi

Tämä postaus ensilumesta on jäänyt luonnoksiin roikkumaan. Tiedän, että suurin osa suomalaisista taitaa olla jo melko täynnä sitä valkoista märkää ainesta, jota lumeksikin kutsutaan ja jota tuntuu riittävän maassa hyvin edelleen, vaikka kalenterista on käännetty jo huhtikuu esiin. Koittakaa silti kestää lunta vielä ainakin tämän yhden postauksen verran :)


ensilumi

Lokakuun lopulla Tampereella satoi ensilumi. "Talvi yllätti autoilijat" - slogan naurattaa joka vuosi, mutta niin kävi ainakin allekirjoittaneelle, joka autokyydin sijasta matkusti töihin bussilla, sillä kesärenkailla ei kannattanut lähteä vaarantamaan omaa ja muiden turvallisuutta. Työmatka olikin varsin eksoottinen - autolla matka taittuu yleensä reilussa vartissa, kyseisenä aamuna tein työmatkaa tunnin verran bussilla - osittain oman sähläykseni vuoksi..

Sanotaanko, että vielä tarpoessani lumihangessa hikisenä, tietoisena kellon tikittämisestä liian nopeasti meinasin alkaa itkemään. Loppujen lopuksi pääsin perille töihin ja autokin sai talvitassut alleen parin päivän päästä!

Manattuani aamulla lumisateesta johtuvaa kaaosta liikenteessä ja omassa pessimistisyydestäni (ei se lumi sada kuin korkeintaan helmikuussa ja silloinkin sulaa viimeistään kahden viikon kuluttua pois) katselinkin maisemia siten kuin niitä kuuluisi katsella - ihaillen tuota valkoista untuvaa, joka valaisi maan kuin mielenkin.

Ensilumen satamisen jälkeen kipitin työpäivän päätteeksi kuvaamaan joulukorttikuvat. Lähimmäisten saivatkin viime jouluna ensilumesta otetut valokuvat joulutervehdysten muodossa!

ensilumi

Vaikka itse kukin kaipaa vähitellen jo niitä keväisempiä kelejä ja kauppojen hyllyjen tarjontakin vaihtuu hyvää vauhtia keväisempiin, niin on meillä ollut Suomessa hieno talvi! En heti muista talvea, jolloin olisi ollut näin runsaasti lunta maassa piristämässä muuten kaamoskautta, joka ilman lunta olisi ollut varsin synkkää. Pitää siis iloita siitä, että meillä vielä on kunnon talvia sen sijaan, että eläisimme syksyä puolet vuodesta.

pihlajanmarjat

Ihanasta talvesta huolimatta odotan jo innolla seuraavaa vuodenaikaa, lintujen liverrystä ja rännistä tiputtelevaa vettä. Kevät, tule pian!

PS. Tänään sunnuntaina on viimeinen päivä osallistua blogin synttäriarvontaan! Muista osallistua klo 16.00 mennessä!

ensilumi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan