Slider

Blogisisaret Helsingissä

lauantai 28. huhtikuuta 2018

ateneum adel abidin
Adel Abidin - Al-Warqaa


Blogisisaret 


Olen aiemminkin kertonut blogissa kuuluvani pieneen bloggaajaporukkaan, Blogisisariin, joka sai alkunsa vuosi sitten keväällä. Kuluneen vuoden aikana porukasta on tullut tiivis ja jaamme kokemuksiamme keskenämme niin bloggaamiseen kuin muuhunkin elämään liittyen. Tapasimme lokakuussa ensimmäisen kerran , jolloin tapaamispaikkakunnaksi valikoitui Tampere. Nyt tapasimme Helsingissä ja tällä kertaa jälleen hieman erilaisella kokoonpanolla kuin lokakuussa.  

ateneum

Ateneumin taidemuseo 

Päivämme alkoi puoliltapäivin Ateneumin Bistrossa, jossa lounaan syömisen lomassa juttelimme niitä näitä ja tutustuimme toisiimme.

Lounaan jälkeen pääsimme kiertämään Ateneumin näyttelyt: Suomen taiteen tarina ja History wipes.

Suomen taiteen tarina

ateneum suomen taiteen tarina

"Näyttely johdattaa kävijän läpi Suomen taiteen kehityskulun vuodesta 1809 aina 1970-luvulle asti. Näyttelyssä Suomen taiteen tarina kytketään taiteen kansainväliseen kehitykseen ja yhteiskunnallisiin tapahtumiin. Esillä ovat rinta rinnan kokoelmiemme kotimaiset ja kansainväliset mestariteokset kuten Le Corbusierin Kaksi naista (1939), Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli (1903), Edvard Munchin Kylpeviä miehiä (1907–08) ja Ilja Repinin Natalia Nordmannin muotokuva (1900)." (lähde)

Paljon tuttuja teoksia - tosin itse olisin sijoittanut teokset hieman väljemmin, jolloin yksittäiset teokset olisivat päässeet paremmin esille. Hienoja teoksia joka tapauksessa!

History wipes

adel abidin
Adel Abidin - History wipes

Sunnuntaina (22.4.) päättyi Adel Abidinin näyttely History wipes; "History Wipes haastaa meidät katsomaan, mitä ympärillämme tapahtuu juuri nyt – ja mitä on tapahtunut viime vuosikymmenten ja -satojen aikana. Näyttely käsittelee epämukavia asioita, jotka mielellämme suljemme pois mielestämme. Aiheina ovat muun muassa etninen puhdistus, sota, pakolaisuus ja valtakoneistojen harjoittama manipulointi. Taiteilijaa kiinnostaa, mikä pyyhitään pois näkyvistä: mitä pyritään häivyttämään ja mistä vaietaan." (lähde)

Teoksia oli yhteensä 11 ja ne oli sijoitettu eri puolille Ateneumia. Teokset olivat puhuttelevia ja ajatuksia herättäviä. 

ateneum

ateneum


ateneum
Adel Abidin - History wipes

LUSH Citycenter 

Kulttuuriannoksen jälkeen siirryimme hieman kevyempiin tunnelmiin eli Lushin toiseen myymälään Helsingissä, joka sijaitsee Citycenterissä.

Meitä oli vastassa Lushin työntekijä, joka kertoi Lushin toimintaperiaatteista, tuotteista ja muutama onnekas pääsi kokeilemaan tuotteita  käytännössä.

Opin Lushista mm. seuraavaa:

  • Lush on brittiläinen kosmetiikkayritys, jonka pääkonttori sijaitsee Poolessa. Suomessa on kaksi Lushin liikettä, molemmat Helsingissä. 
  • Kaikki Lushin tuotteet ovat vegetaarisia, suurin osa jopa vegaanisia. 
  • Tuotteet testataan ihmisillä. 
  • Lushin monet tuotteet myydään mustissa purkeissa. Kun palauttaa viisi (5) tyhjää purkkia, saa kiitoksena kasvonaamion. 
  • Lushin tuotteet on tehty käytettäviksi - työntekijän neuvo olikin, että ei kannata hamstrata Lushin tuotteita vaan käyttää ne mahdollisimman pian, jotta tuote ei jäisi käyttämättä. 
  • Lushin tuotteet ovat 68%:sti säilöntäaineettomia (kiinteät tuotteet) ja Lush pyrkii käyttämään säilöntäaineita mahdollisimman vähän. 
  • Lush myy myös tuorekasvonaamioita, jotka valmistetaan liikkeessä paikan päällä.

Lushista saimme jokainen pienen goodiebagin, joka sisälsi kolme tuotetta; omasta pussista löytyi Snow Fairy jellykylpypallo, FOMO jelly face mask sekä Jersey bounce shampoo. Naamiota ja shampoota olen jo kokeillut ja ensikokemukseni molemmista tuotteista on positiivinen.

lush helsinki

lush helsinki citycenter
Lushin monet tuotteet näyttävät syötävän herkullisilta - legendan mukaan maailmalla olisi löytynyt hampaanjälkiä tuotteista.
Päivän päätteeksi jatkoimme syömään Kampin keskuksen lähistöllä sijaitsevaan nepalilaiseen ravintolaan.

Oli mahtavan antoisa päivä, joka jatkui vielä illalla Poets of the Fallin keikalle Circukseen, joten kun painoi puolen yön tietämillä pään tyynyyn, oli takana huikean tapahtumarikas päivä ja unta ei tarvinnut kauan odotella. 

Kiitos Blogisisarille seurasta, toivottavasti nähdään taas pian uudelleen!


Sisäänpääsy Ateneumiin ja Lushin goodiebag saatu blogin kautta

helsinki lush citycenter
Lushin kasvonaamiot tehdään paikanpäällä myymälän alakerrassa.
lush

Mukana miitissä olivat:


blogisisaret
3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan