Slider

Vuonna 2017

sunnuntai 31. joulukuuta 2017


On aika tehdä tilinpäätös vuodesta 2017. Mitä muistan kuluneesta vuodesta?


Kirjoittelin heinäkuussa puolivuotiskatsauksen, jossa pohdin vuoden ensimmäisen puoliskon tapahtumia.

Puolivuotiskatsauksessa jäätiin kesäkuuhun, joten jatketaan eteenpäin heinäkuusta.

HEINÄKUU

Heinäkuu on ollut yksi vuoden mieleenpainuvimpia kuukausia - silloin vietin kesälomaa ja tein ystäväni kanssa yhden muistorikkaimmista reissuista Saariston rengastielle. Osallistuin myös luokkakokoukseen kotoseudullani ja tapasin pitkästä, pitkästä aikaa entisiä luokkatovereita, joiden kanssa taivallettiin osan kanssa jopa 12 vuotta samaa koulupolkua. Oli mahtava ilta ja jäi hyvät muistot ♥ 

Postasin blogiin mm. Kööpenhamina-reissusta, mutta myös Mailman ainoo Pispala -kierroksesta, jollaiseen pääsin osallistumaan yhteistyössä VisitTampereen kanssa. Kyllä Tampere vaan on niin kaunis! Esittelin myös söpöjä virkattuja mehujäitä

ELOKUU

Elokuussa julkaisin vain kolme postausta, joten kuukausi oli vuoden hiljaisin bloggaamisen saralla.
Hiljaisuudesta huolimatta ne kolme postausta olivat vuoden mieleenpainuvimmat, sillä vierailin uudistuneessa Muumimuseossa Tampere-talossa. Tein myös bussiretken Tampereen Teiskoon "Ulkomaille Teiskoon"-bussikierroksella. Postasin myös viikonloppuretkestä Örön saarelle lakkiaisviikonlopulta. 

SYYSKUU

Syyskuussa postasin Vapriikissa esillä olleesta näyttelystä "Kielletty kaupunki", joka esitteli Kiinan Quing-keisarien elämää. Käsitöiden osalta esittelin mm. suloisia norsuleluja. Syyskuun alussa vierailin kansallispuistossa Liesjärvellä ja reissusta valokuvien kera kerroin täällä. Heinäkuussa kävin ihastelemassa mm. söpöjä poneja, mutta blogiin kirjoitin postauksen vasta syyskuussa. 

LOKAKUU

Lokakuussa aloitin heinäkuisen Saariston rengastie-reissun kuvien julkaisemisen. Lokakuussa blogiin ehti postaus Paraisilta ja Nauvosta. Fiilistelin myös mennyttä kesää postauksessa "Kesä -kohtelit minua hyvin." Blogissani näkyi myös Blogisisarien Tervetuloa syksy -postaussarja, jossa itse esittelin meheviä virkattuja päärynöitä.

MARRASKUU

Marraskuussa kävin Kädentaito-messuilla Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa ja jaoin muutamia hyviä messuvinkkejä stressittömämpään messuvierailuun. Postasin myös Blogisisarten tapamisesta Tampereella ihanassa Alleduuri-kahvilassa, joka on erikoistunut erityisruokavalioihin. Käsitöiden osalta syksy on ollut huomattavasti hiljaisempi verrattuna vaikkapa aikaisempaan vuoteen. Marraskuussa kuitenkin blogiin pääsi syksyiset villasukat vauvalle. Loppukesästä vierailin myös Pälkäneellä Rauniokirkolla ja siitä kirjoittelin täällä.

JOULUKUU

Joulukuussa osallistuin perinteiseen Käsityöblogien joulukalenteriin ja minun luukkuni oli kalenterissa 4.12. Jaoin vinkin joululahjapakettien pakettikoristeisiin. Herra Kirahvi meinasin vallan jäädä arkistojen kätköihin! Joulukuussa vedin yhteen myös käsitöiden saldoa vuoden ajalta sekä tein koosteen vuoden aikana vierailluista paikoista.

Kuluneena vuotena:

 • tutustuin uusiin ihmisiin mm.blogin kautta
 • kävin paikoissa, joissa en ollut koskaan ennen käynyt
 • otin n. 7400 valokuvaa
 • hankin uuden objektiivin, Sigma 24-105:n
 • kävin ensimmäistä kertaa blogitapaamisessa (ensin Wetterhoffilla Bloggaribrunssilla ja loppuvuodesta Blogisisarien kanssa Tampereella)
 • sain pari valokuvaani Suomi 100 -Yhdessä -näyttelyyn Tampereen pääkirjastoon
 • tein vähemmän käsitöitä edelliseen vuoteen verrattuna
 • pohdin paljon omaa kulutustani ja murehdin ympäristön saastumista
 • kuuntelin monta äänikirjaa BookBeatista (mm. kaikki Maria Kallio -kirjat)
 • pääsin omasta mielestäni uudelle tasolle valokuvauksessa ja sain uudenlaisen innon ottaa kuvia
 • tein blogille mm. Facebook-sivut ja Twitter-tilin sekä päivitin ahkerasti myös Instagramia


Haaveena matkabloggaus Suomessa


Huikea vuosi takana, elämään kuuluvine nousuineen ja laskuineen. 

Valokuvauksessa olen päässyt omasta mielestäni hurjasti eteenpäin ja odotankin jo innolla ensi kesää - ystävän kanssa lähdetään jälleen kohti rannikkoa - Bengtskärin majakka, Mathildedalin ruukkikylä, Söderlångvikin kartano.. monta varmasti upeaa nähtävyyttä ja vieläpä Suomessa! Odotan ja toivon, että sää suosisi Bengtskärissä, jotta laiva pystyy rantautumaan.

Kesällä on tarkoitus myös suunnata ulkomaille, tälläkin kertaa aivan lähelle - naapurimaahamme Venäjälle, Pietariin. Pietarissakin saa taatusti tallentaa mielettömän upeita rakennuksia kameran muistikortille. 

Kuluneen vuoden aikana huomaankin innostuneeni kovasti matkabloggaamisesta Suomessa. Suomessa on monia upeita paikkoja, joihin pääseminen ei itsessään maksa mitään. Oma pieni unelmani olisikin päästä jollain tavalla tulevaisuudessa yhdistämään bloggaaminen ja valokuvaaminen kotimaanmatkailussa. Toiveita ja tavoitteita tulevalle vuodelle 2018

Toivon yleisesti terveyttä niin itselle kuin rakkaimmille. Toivon myös, että ensi kesänä tulisi oikea kesä - en tarvitse +30 asteen hellettä, mutta sellainen sää, että villahousut voisi jättää edes kesällä kaappiin ;)

Toivon pääsevani ensi vuonnakin tutustumaan uusiin paikkoihin ja ulkoiluttamaan kameraa mahdollisimman paljon. Joulupukki kuuli toiveeni ja toi retkikirveen (terveisiä vain Iso-Naistenjärven laavulle, jossa nuotiota varten tarkoitetut pöllit eivät oikein tahdo syttyä..), toivonkin pääseväni mahdollisimman monelle metsäretkelle pakoon arjen kiirettä ja kaupungin melua.

Tavoitteena on saada loppuun loppuvuodesta harmaita hiuksia aiheuttanut Kalevala CAL-projekti (3. ruutu menossa!) ja samoin adventtisukat, joita innolla aloin neuloa, kunnes kävi taas jo itselleni melkein tavaramerkiksi muodostunut langan loppuminen kesken, joka tietenkin on loppu myös kaupoista.. Argh!

Ensi vuonna lähipiiriin syntyy vauvoja ja pääsenkin jälleen virkkaamaan ja neulomaan vauvoille suloisia juttuja.
"Hyväksy se, mikä on,
päästä irti siitä, mikä oli,
ja luota siihen, mikä tulee."Onnea ja menestystä vuodelle 2018!

16 kommenttia:

 1. Luen mielelläni matkakertomuksiasi! Kotimaassa ja kotiseudullakin on nähtävää vaikka kuinka ja paljon. Kuviasikin on ilo katsella. Heti nousee tulee mieleen muutamia, jotka ovat jättäneet muistijäljen esim. hirvet kesäaamuna, rauniokirkko ja maisema Pispalasta!

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, oli tosi kauniisti sanottu :) Itse olen tykästynyt Suomen kauniisiin maisemiin ja paikkoihin - matkustelu ei välttämättä vaadi satojen eurojen matkabudjettia. Ihanaa vuotta 2018!

   Poista
 2. Toivon todella koko sydämestäni, että saisit toteutettua matkabloggaajan haaveesi – sinulla todella on lahjoja siihen. Olet todella taitava kameran kanssa! Harvemmin sitä nykyään jää tuijottelemaan kuvia pidemmäksi aikaa, mutta sinun kuvasi vangitsevat kerta toisensa jälkeen. Toivottavasti ensi vuosi olisi sinulle lempeä ja kamera pääsisi räpsymään mahdollisimman paljon. Kiitos kuluneesta vuodesta ja ihanaa uutta vuotta 2018 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia, ihanasti sanottu, tässähän ihan menee sanattomaksi! Ihanaa, jos ottamani kuvat tuottavat iloa muillekin :) Ihanaa vuotta 2018 sinullekin <3

   Poista
 3. Ihana katsaus kuluneeseen vuoteen! Onnea ja iloa tulevaan vuoteen 2018 ♥︎

  VastaaPoista
 4. Aivan huippuihania kuvia! Vautsivau! Kaunista uutta vuotta 2018!

  VastaaPoista
 5. SInulla oli taas ihania kuvia. Ja ihaillen katsoin myös aikaansaannoksiasi :)
  Hyvää alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, mieltä lämmittää <3 Ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle Satu!

   Poista
 6. Ihana postaus ja taas niin kauniita nuo sinun kuvasi. Toivottavasti haaveesi alkaneena vuonna toteutuu, koska taitoja sinulla todellakin siihen on. Kaikkea hyvää tähän vuoteen! Olkoon se edellistä parempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kati <3 Toivotaan, että tuleva vuosi tosiaan olisi edellistään parempi ja toisi uudenlaisia mahdollisuuksia niin valokuvaamisen, matkailun kuin käsitöidenkin saralla :)

   Poista
 7. Upeita kuvia ja tunnelmia!
  Retkikirves on hillitön toive, mahtavan käytännöllinen ja järkevä. Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos :D Retkikirveelle olisi ollut käyttöä jo pariin otteeseen - tosiaan sellaisia jättimäisistä pölleistä on hieman hankala saada nuotio syttymään (varsinkaan vesisateella, heh..) Ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 8. Toivottavasti pääset tämän vuoden aikana lähemmäs haavettasi. Oli kiva luukea kooste tästä vuodesta. Kotimaanmatkailu on myös lähellä sydäntäni. Bengtskärin majakkkaretken kuvia jään odottamaan innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että haaveet toteutuvat tai ainakin niitä kohti mentäisiin pienin askelin. Kotimaanmatkailu on kyllä oikeasti huippua ja minäkin odotan jo tosi innoissani ensi kesän reissua, nyt se vara-akku siihen kameraan on kaiketi pakko hankkia, ettei käy hassusti. Lupaan jakaa reissukuvia taas kesän jälkeen tänne blogiinkin <3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan