Slider

Syksyiset leikkiherkut

torstai 5. lokakuuta 2017

virkattu päärynä

Tämä postaus on osa Blogisisarien Tervetuloa syksy -postaussarjaa. Yhdessä Blogisisarten kanssa fiilistelemme syksyä ja jaamme vinkkejä, miten ottaa ilo irti syksystä ainaisen synkistelyn sijaan! Kivempi blogi ja Oranssia blogi keräävät yhteen kaikki postaussarjan postaukset, käy lukemassa!


leikkiherkut päärynä

Syksy on tullut vesisateineen ja tuulenpuuskineen - kuin myös kauniina värisävyinä puiden lehdissä, jotka tasaista vauhtia tipahtelevat puusta alas. Minä pidän erityisesti siitä osasta syksyä, kun lehdet saavat kauniit värisävyt, ilma on hieman kirpeämpi ja iltaisin saa sytyttää kynttilät palamaan.

Syksyssä parasta on myös uudet harrastukset ja uudet telkkarisarjat. Itse aion lokakuussa osallistua Talvivaelluskurssille ja odotankin kurssia jo kovasti! Greyn anatomian uusi tuotantokausi on alkanut, samoin odotan Sykettä ja viimeisimpänä tv-sarja hullaantumisena on Silta. Yle Areena esittää Silta sarjan alusta saakka, nyt voi nähdä toisen tuotantokauden alun jaksoja. Oman ulottuvuutensa siihen tuo se, että itsekin olen Juutinrauman siltaa kulkenut viime vuonna, kun kävimme Kööpenhaminassa ja teimme päiväreissun Ruotsin puolelle (KLIK).


kotileikki hedelmät päärynä

virkattu hedelmä

Tartuin virkkuukoukkuun pitkästä aikaa siinä mielessä, että virkkaisin jotain leikkiherkkuja. Lankavalikoimastani löytyi vihreän sävyjä, joten virkkasin yhden viikonlopun aikana (humps vaan!) viisi (!!) päärynää Kotivinkin sivuilta löytämälläni ohjeella (KLIK).

Hauskaa on huomata, miten täysin samalla ohjeella tehdyt päärynät ovat kooltaan erilaisia, kun päärynän virkkaa hieman eri paksuisilla langoilla - pienemmät päärynät on virkattu Blend bamboosta ja isommat Bommix bamboosta. Lankamaailmassa koriini oli eksynyt vahingossa kerä Blend bamboota (jota yleensä en osta, koska lanka on omaan makuuni liian ohutta). Onneksi kerälle kuitenkin löytyi käyttökohde näistä päärynöistä. 


kotileikki päärynä leikkiruoka

Mistä sinä nautit syksyssä?

Ihanaa syksyä ja lähestyvää viikonloppua (ja syyslomakin koputtelee jo kohta ovella!)


syksy kotileikki päärynä


18 kommenttia:

  1. upeita, kuin oikeita. Olet taitava käsistäsi. Minä tyydyn syömään niitä oikeita minun taidoillani. :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia! Näistä oli kyllä syksyn synkkyys kaukana.

    VastaaPoista
  3. Kauniita kuvia, jälleen kerran! Nuo päärynät melkein houkuttavat maistamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nuo päärynät ovat kyllä hauskoja, yllättävän paljon oikean näköisiäkin :)

      Poista
  4. Todella kauniita kuvia ja päärynöitä! Tuollaiset pienet virkattavat ovatkin kätevä tapa hävittää jämälangat ja lisäksi tuotoksista riittää varmasti iloa pitkäksi aikaa. Täytyy tallentaa ohje ylös, ties vaikka sitä innostuisi itsekin tarttumaan viikonloppuna virkkuukoukkuun :) Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nuo virkatut ruoat ovat kätevä tapa hankkiutua jämälangoista eroon - päärynä tosin ei oo niitä kaikkein pienimpiä, mutta yhdestä kerästä sain 3 kpl päärynöitä tehtyä :) Ihanaa viikonloppua sullekin :)

      Poista
  5. Vitsit miten hienoja! Mullakin on käsitöiden to do -listalla leikkiherkkuja erään pienen tuttavan joululahjaa ajatellen, mutta saa nähdä, onko aikaa ja taitoa tarpeeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leikkiherkkuja on helpompiakin (itseäni välillä uuvuttaa spiraalina virkattavat herkut, kun pitää pysyä niin skarppina koko ajan, missä kerros vaihtuu), esimerkiksi virkatut keksit ovat helppoja ja syntyvät melko nopsaan :)

      Poista
  6. Mulla on tarkoitus seuraavaksi siirtyä sohvalle katsomaan juurikin Silta sarjaa :) Yllättäen oli tänään myös puhetta ystävän kanssa pitää joskus virkkausiltaa, ja tehdä leikkiruokaa. Tästäpä saamme vinkkejä, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silta on huippu ja kutkuttava - odottelen myös, että Sorjonen jatkuisi taas, sekin on tosi hyvin tehty suomalainen rikossarja. Leikkiruokien tekeminen on kyllä koukuttavaa :)

      Poista
  7. Syötävän suloisia päärynöitä! Leikkiherkut on meillä olleet tosi suosittuja leikeissä ja kestäneet aikaa hyvin. Siun kuvat on niin kauniita, miusta tuntuu että tämä syksy on ollut niin synkeä ja sateinen, ettei valoa juuri ole näkynyt. Kauniit aurinkoiset syyspäivät antavat vielä odottaa itseään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nuo leikkiherkut on kyllä kovin suosittuja lasten leikeissä :) Kiitos kehuista :) - syksy on kyllä ollut sateinen ja kolea, saa nähdä jatkuuko tämä sama syksy huhtikuuhun saakka vai saadaanko kunnon talvea taaskaan..

      Poista
  8. Ihanat päärynät! Mä ihailen tuota sun tasaista käsialaa ja just sopivia lankavalintoja - nämäkin näyttävät niin ammattimaiselta jäljeltä!

    VastaaPoista
  9. Ihanat päärynät!
    Tälläisiin pieniin virkkausjuttuihin minullakin saattaisi riittää taito ja mielenkiinto ;)
    Kivaa syksyistä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo virkatut herkut on kyllä koukuttavia - itselläni löytyy kaapista jos jonkinlaista herkkua, mutta niiden saajista ei ole kyllä tietoa :D Nuo virkatut herkut ovat siitäkin hyvät, että syntyvät nopsaan ja ovat tosiaan suht helppoja virkattavia. Vinkkinä: kannattaa noihin spiraalina virkattaviin laittaa silmukkamerkki, niin ei tarvitse koko ajan stressata missä aloituskohta menee :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan