Slider

Metsässä

tiistai 24. lokakuuta 2017


Ihmiset suunnittelevat matkoja etelään, pakoon Suomen synkkää talvea (tai lähinnä sitä puolen vuoden kurakeliä, jota nykyään kai talveksi kutsutaan). Minä suunnittelen matkoja luontoon, metsään. Metsästä ja luonnossa olemisesta on tullut tärkeä juttu. 

Japanilaistutkimuksen mukaan myös valkosolujen tuotanto lisääntyy, eli puolustuskyky bakteereja ja tulehduksia vastaan kasvaa. Japanilaislääkärit ovatkin alkaneet kirjoittaa potilailleen reseptejä, joissa hoidoksi määrätään metsäkylpyjä eli shinrin-yokuja. (lähde)Luonto on myös muutenkin tärkeä juttu - olen liittynyt Suomen Luonnonsuojeluliittoon ja kuulun myöskin Suomen Latuun. Tulevaisuuden toiveena onkin tehdä erilaisia matkoja ja retkiä Suomen luontoon, voimaantua kahvikuksa kädessä laavuilla ja nuotioilla kaukana kaupungin hektisyydestä.

Tein juuri reissun Rovaniemelle, josta käsin teimme pienen retken Kuninkaanlaavulle, jolta aukesi huikeat maisemat Ounasjoen ylle. Niitä maisemia olisi voinut tuijottaa loputtomiin, mutta silti oli pakko jatkaa matkaa. Tulevana vuonna haluaisin viettää ainakin yhden yön luonnossa, esimerkiksi jollain laavulla. Kavereiden kanssa suunnittelemme retkeä Isojärven kansallispuistoon, jonne ei ole Tampereelta kuin reilun tunnin ajomatka.

Postauksen kuvat ovat eräältä syksyiseltä sunnuntailta Kalevankankaan hautausmaalta.Tunnetko sinä tarvetta käydä rauhoittumassa metsässä aika ajoin?9 kommenttia:

 1. Ehdottomasti! Luonnossa ylipäätään rauhoittuu, mutta kyllä mulle on metsä se kaikkein mieluisin paikka. Siellä tuntee olevansa turvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on <3 Metsä kyllä rauhoittaa ihan oikeasti! Vaikka olisi ollut kuinka työntäyteinen päivä, niin metsässä aika pysähtyy :) Kiva kun kommentoit!

   Poista
 2. Syksyllä on ihanaa olla metsässä, kun ei ole niin hirveästi hyttysiä! Ylipäätään ulkona olo on syksyllä ihanaa. Kauniita kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuokin on totta - laskee vähän fiilistä, jos korvassa inisee koko ajan verenhimoinen ötökkä :D Ulkoilu on kyllä ihanaa - tänäänkin vähän harmitti ajella töihin, kun auringonvalo läikähteli nätisti ruskan värittämien puidenlehtien takaa. Katselinkin vähän kateellisena erästä lenkillä ollutta henkilöä, joka näytti nauttivan juoksemisesta kauniissa syyssäässä! :)

   Poista
 3. Luonto onkin ihmeellinen juttu siinäkin mielessä, että monesti tuntuu niin työläältä lähteä metsäkävelylle tai luonnon keskelle. Mutta sitten kun sinne lähtee ihmetteleekin heti miksei käy useammin, niin rentouttavaa ja virkistävää se on. En siis yhtään ihmettele luontoa hoitomuotona.

  Toivottavasti teidän yö-luonnossa reissu onnistuu :) Pitäisi kyllä itsekin ottaa itseään niskasta kiinni ja mennä yöksi luontoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Luonto onkin ihmeellinen juttu siinäkin mielessä, että monesti tuntuu niin työläältä lähteä metsäkävelylle tai luonnon keskelle. Mutta sitten kun sinne lähtee ihmetteleekin heti miksei käy useammin, niin rentouttavaa ja virkistävää se on."

   Niinpä! Allekirjoitan täysin! Mähän halajaisin joka viikonloppu jollekin pienelle metsäretkelle eväiden kera :)

   Joo, tuo yö luonnossa olisi kyllä helppo toteuttaa vaikkapa kesällä jossain tutussa lähiympäristössä. :)

   Poista
 4. Upeat kuvat! Luonnossa liikkuminen on ihanaa kaikkina vuodenaikoina :)

  VastaaPoista
 5. Metsästä saa ihan mielettömästi voimia! Usein siellä unohtaa haikeuden tai pienet kolotukset kun aistit puhkeavat kukkaan. Vielä en ole luonnon ääressä yöpynyt, vaikka koko lapsuuteni kasvoinkin metsien ja peltojen keskellä ja se onkin yksi pitkäaikaisista haaveistani. :) Upeita kuvia kerta kaikkiaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan