Slider

Herra Kirahvi

lauantai 9. joulukuuta 2017

virkattu kirahvi tilda

Kävin eilen hieman läpi vuoden aikana kuviani käsitöistä, jotka ovat valmistuneet tämän vuoden puolella. (Tulossa siis kooste vuoden 2017 käsitöistä!) Sattumalta huomasin, että en ole exportannut Lightroomista lainkaan tämän keltaisen kirahvin kuvia. Tämä merkitsi minulle sitä, etten ole siis käyttänyt kuvia missään - en edes blogissa! Asiahan piti välittömästi korjata :)

tilda virkattu pehmolelu

Tämä söpö kirahvi syntyi tarpeesta ilahduttaa pientä tyttöä. Olen aiemmin virkannut avaruusporoksikin nimetyn kirahvin, jonka löytää täältä, KLIK. Kirahvi on virkattu Tildan limited edition langasta, josta uhkasi todella tulla limited.. Kävipä niin, että olin ostanut kyseistä lankaa vain yhden kerän (ajatuksena virkata siitä jotain) ja virkattuani pään, vartalon ja 1,5 raajaa lanka oli loppu.

Niinpä suuntasin Lankamaailmaan hakemaan lankaa lisää, mutta lanka oli loppu. Itku meinasi päästä - mitä ihmettä nyt tekisin, menisikö kaikki jo tehty työ hukkaan kun joutuisin purkamaan kaiken keltaisen? Lankamaailman myyjän mieleen tuli, josko lankaa löytyisi vielä "löytöpusseista", joihin pakataan jämäkeriä. Tällä kertaa allekirjoittaneella kävi kerrankin tuuri ja tällainen löytöpussi löytyi, joka sisälsi peräti 4 (!!) kerää kyseistä lankaa! Virkkausprojektini pääsi jatkumaan ja tämä söpö kirahvi pääsi pienen tytön leikkeihin. 


virkattu unikaveri tilda kirahvi5 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän kaunis kirahvi! Sinulla kävi kyllä hyvä tuuri, onneksi lankaa löytyi ja herra kirahvi sai kodin :) Onko tällaisten virkkaaminen vaikeaa? Kovin haluaisin kokeilla, mutta aiemmin on jäänyt kesken kun homma ei sujunut ja inspiraatio katosi sen myötä. Nyt kuitenkin suuremmalla käsityö kokemuksella voisi uskaltaa kokeilla uudestaan pysyisikö virkkuukoukku kädessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos <3 Ja tosiaan, kävi kyllä tuuri, meinasin jo heittää hanskat tiskiin ja pakko olisi ollut purkaa ja ostaa toisenlaista keltaista lankaa.
   Mä oon todennut, että sen jälkeen kun on kokeillut Kalevala peiton virkkaamista, kaikki muu on helppoa :DD Oon purrut hammasta Kalevala peiton kanssa ja välillä on tehnyt mieli luovuttaa, mutta sinnikäs ja periksiantamaton kun olen, ei ole luonto antanut periksi :D

   Mutta siis kirahvi on mielestäni on melko helppo tehdä - ainoa haaste on, että silmukkamerkkejä (esim. hakaneula hoitaa hätätilanteessa silmukkamerkin hommaa) kannattaa käyttää. Itse olen tehnyt niin, että olen virkannut kaikki osat niin päin, että näen koko ajan sen puolen, mistä näkee kerroksien määrän ja aloituskohdan. Silmukkamerkin kun laittaa kerroksen alkuun, on helpompaa laskea montako kerrosta on tehnyt. Kun kirahvin osa on valmis, olen kääntänyt osan ympäri, sillä itse pidän enemmän siitä puolesta, jossa ei näy kerroksien vaihtuminen. Mutta täysin makukysymyksiä!
   Ensimmäinen kappale mitä tahansa käsityötä menee aina harjoitellessa ja toinen tuntui itsestäkin helpommalta kuin ensimmäinen, vaikka paljon olen vuosien saatossa virkannut :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla - ohjeessa kuitenkin on pääsääntöisesti pelkkää kiinteää silmukkaa ja muutamia kavennuksia ja lisäyksiä.
   Netistä onneksi löytyy paljon videoita esim. kavennuksien tekemiseen, jos sanalliset ohjeet tuntuvat hankalilta.

   Ohje kirahviin löytyy täältä:http://onnenommel.blogspot.fi/2014/10/virkattu-kirahvi-ohje.html

   Poista
 2. .. ja siis tuota silmukkamerkkiä tarvitaan siis siksi, että kirahvin osat virkataan "spiraalina", eli kerroksia ei suljeta piilosilmukoilla. Spiraalin etu on se, että lopputulokseen ei jää sellaista "viivaa", joka muodostuu, kun kerrokset suljetaan piilosilmukoilla ja aloitetaan ketjusilmukalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kattavasta vastauksesta! Spiraalina olen aiemmin tehnyt Totoron (joka on vielä kokoamatta jonkun pikkujutun takia, heh!) ja se onkin jokseenkin tuttua. Täytyy joulun jälkeen kaivaa virkkuukoukku esiin ja vain yrittää! Viimeksi taisi olla ongelmaa Totoron mahaan tulevan valkoisen pyöreän homman kanssa ja siitä tulikin kulmikas, vähän sama kun kolmannella luokalla piti virkata neliön mallinen patalappu ja minulla tuli kolmio :D Ehkä siis luotan ohjevideoihin kirjallisten ohjeiden sijaan :)

   Poista
 3. Onpas ihana kirahvi! <3 Onneksi kävi hyvä tuuri ja sait lankaa lisää, jotta tämä söpöläinen valmistui. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan