Slider

Tonttulakkeja tähtikuosilla

tiistai 7. joulukuuta 2021

 

ompelu tonttulakki

Käsityöblogien joulukalenteri 2021

Tämä postaus on Käsityöblogien joulukalenteri 2021 7. luukku! Eilinen 6. luukku aukesi Katrin Tilkkublogissa ja huominen 8. luukku aukeaa Craft Candidate -blogissa. Instagramissa postauksia voi seurata ja tägätä hashtagilla #kässäjoulukalenteri2021 Kaikki joulukalenteripostaukset löytyvät Käsityöblogien Facebook -ryhmästä sekä linkitän postaukset myös blogini postaukseen "Käsityöblogien joulukalenteri 2021"

joulu tonttulakki tähtikangas

Kesähelteillä tonttulakkeja 


Kesälomalla minua puri ompelukärpänen, josta kerroinkin blogissakin. Nämä tonttulakit syntyivät heinäkuisina hellepäivinä, kun ainoastaan ajatus evänkään liikauttamisesta sai hikikarpalot otsalle ;D Ajatus talvesta ja joulusta viilensi ainakin ajatuksen tasolla :D 

Löysin tähtikankaan Eurokankaan palalaarista ja se kutsui ompelemaan siitä tonttulakkeja. Löysin sopivan ohjeen Kodin Kuvalehden sivuilta. Ohje on Suuresta Käsityöstä ja ohjeella voi tehdä 4 eri kokoista lakkia; lapsille 100/100 cm, 120/130cm ja 150cm sekä aikuisen kokoisen. Valkoisia tiukuja minulla oli hankittuna valmiina, tupsut ostin Tampereella sijaitsevasta Nurjasta. Tupsuissa on pieni kumilenkki, jolla tupsu kiinnitetään pipoon esim. napin avulla. Näin tupsu on helposti irroitettavissa jos pipon haluaa pestä. Tupsuja on kahta kokoa ja eri värisävyjä. 

Tonttulakkien kaavat ja ohje oli riittävän simppeli, että tällainen ompeluamatöörikin sai valmista aikaiseksi. 

käsityöblogien joulukalenteri

tonttulakkeja tupsuilla

joululahja tonttulakki lapselle aikuiselle

Aiempien vuosien luukut Käsityöblogien joulukalenterissa:


käsityöblogien joulukalenteri 2021


1 kommentti:

  1. Pirtsakoita tonttulakkeja! Tulevat varmaan hyvään käyttöön vielä tänä adventtiaikana!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan