Slider

Ompeluvimman täyteinen kesäloma - ompelukoneiden huoltoa ja ompeluinspiraatiota

lauantai 14. elokuuta 2021ompelu pussukka

Ompeluvimma vei mennessään

Ostin kirppikseltä pari vuotta sitten kivoja trikookankaita, mutta ne jäivät kaapinperukoille, koska en omistanut toimivaa ompelukonetta. Löysin netistä (Veeran Mehukekkerit blogista) kivan ja helpon pipo-ohjeen. Ajattelin viimeinkin ottaa kankaat käyttöön ja hurauttelin liudan pipoja. No, sitten se vähän niinkuin lähti lapasesta. Näin ohjeen söpöistä vauvatumpuista (sellaiset no-can-do-versiot ilman peukaloa) ja sitten löysinkin itseni kangaskaupasta hypistelemässä trikookankaiden paloja ja kohta olinkin ompelemassa vähän tonttulakkeja.. 

Ompelukone-episodia toisensa perään

Itse asiassa ennen kuin pääsin hurauttelemaan ompelukoneella, edelsi sitäkin pieni ompelukoneiden korjausprosessi ;) Ompeluhullutukseni alkoi juhannuksena, jolloin ajattelin hurautella parit pipot anopin koneella. Anopin kone ei kuitenkaan ollut ihan täydessä iskussa vaan sillä oli oma tahto, joka ompeli vaikkei painanut edes poljinta. Stressaavaa, sanoisinko. Pari pipoa sain surauteltua anopin koneella, jonka jälkeen verenpaine nousi liian korkeaksi. 

No, seuraavaa ompelukonetta kehiin - pyysin äidin ompelukonetta lainaksi (jota ei oltu vuosiin käytetty). Pistoke seinään ja varovaista ompelua. Kovin montaa sekuntia ei kulunut kun alkoi haista palaneenkäry. Äkkiä pistoke irti seinästä ja homma seis. Samoihin aikoihin entinen naapurini kertoi, että voisi luopua omasta ompelukoneestaan, tosin sekin kone kaipasi huoltoa. 

No, äidin ompelukone ja naapurilta saatu kone huoltoon, jotka saapuivat huollettuina vielä samalla viikolla. (Anopin kone päätettiin huoltaa myöskin kuntoon syntymäpäivälahjana samaisessa liikkeessä Tampereella.) Siitä se ajatus sitten lähti. pelargonia

pussukka kukkakuosi

Ompeluksia: pussukka, verhot ja setti vauvalle

Esittelen tässä postauksessa muutamat ompelukset (osaa en voi esitellä vähään aikaan, koska ne ovat menossa pukin konttiin ;P) Ompelin pienen pussukan kankaasta, jonka ostin kirppikseltä. Päätin harjoitella vetoketjun ompelua vuosien tauon jälkeen. Kyseessä oli koristeellinen vetoketju, joka ei ehkä päässyt parhaimpiin oikeuksiinsa tässä tapauksessa. Löysin pussukkaan ohjeen Jujunan blogista.

Ompelin verhot kummilapselleni ja hänen sisarelleen hieman etukäteen synttärilahjana. Molemmat täyttävät vuosia syksyllä. Löysin ihanan pandakuosin Eurokankaan palalaarista ja sille tuli hintaa muitaakseni 17€. Kankaasta riitti kahteen verhoon, rusetteihin ja viirinauhaan (jonka esittelen myöhemmin). (Kuvissa esiintyvän viirinauhan olen virkannut joskus aiemmin, jonka löysin sattumalta virkkauskätköistäni.) Verhojen alta pilkahtaa myös lasten puinen silityslauta (Ikean vanhaa tuotantoa), johon ompelin uuden päällisen. 

Lisäksi esittelen pipon, rusetin ja tumput, jotka ompelin  eräälle perhetutulle, jotka saivat esikoisensa heinäkuun lopulla. Keltavalkoinen pallokuosi on niitä kankaita, jotka ovat lojuneet kaappien perukoilla ainakin parisen vuotta. Pipoon laitoin vuorikankaaksi beigen ohuemman trikookankaan, jota ostin myöskin Eurokankaan palalaarista. Beige kangas oli ihanan pehmeää, joten se sopii vauvalle mainiosti. Löysin ohjeen vauvan lapasiin Mun Taipale -blogista. Joku kuitenkin kysyy, niin olen ostanut pampuloissa käytettävät hiuslenkit Nappikauppa Punahilkasta. Rusetteihin löysin ohjeen Sormustin -blogista.

Olen virkannut harmaan maton (joka vilahtaa tämänkin postauksen kuvissa) Lankavan Pikkumatto -ohjeella ja minun on pitänyt esitellä matto blogissa jo pitkään. Virkkasin maton ontelokuteesta, jota en olekaan juurikaan käyttänyt. Matto on vilahdellut Instagram stooryissa välillä. Tällä hetkellä matto on parvekkeen oven edustalla. 

Loput ompeluksista esittelen blogissa myöhemmin :)


kukkakuosi


virkattu viirinauha lasten verhot silityslautapikkumatto lankava rusetti

pandakuosi lankava matto

setti vauvalle pipo tumput


4 kommenttia:

 1. No johan yllätit! Paljon olet ehtinyt kesällä sitten tehdäkin ja mukavaa, että innostuit ompelemisestakin! Minulla on jäänyt koko vuonna ompelut kokonaan väliin, kun en yksinkertaisesti ole ehtinyt. Toivottavasti siihen löytyisi vielä aikaa joskus.
  Jossain vaiheessa olisi muuten taas kiva nähdäkin, joten ollaan yhteyksissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, melkein 6 viikon kesälomalla ehti (ommella) yhtä sun toista :) Tämä sun kommentti oli jostain syystä jäänyt roskapostiin jumiin enkä ollut saanut siitä ilmoitusta. Pahoittelut siis, että nyt vasta vastaan! Näitä käsityökausia tulee ja menee - mä olen aina ollut vähän tällainen hurahtaja - kun jostakin innostuu niin se vie mennessään :D Olisi kiva nähdä ehdottomasti!

   Poista
 2. Suloisia ompeluksia ja kaunis pussukka 🤍 Välillä on kiva tosiaan ommella ja itsekin olen pitkästä, pitkästä aikaa innostunut ompelemaan nimenomaan pussukoita :) Mukavaa elokuun loppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun kävit ja jätit kommentin :) Pussukat on käteviä, niihin saa jemmattua asioita :) Mukavaa elokuun loppua sinullekin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan