Slider

Norsuvaunulelu luonnonläheisillä ja pirteillä sävyillä virkattuna

perjantai 14. toukokuuta 2021

 


Virkatut norsuvaunulelut 

Nämä norsuvaunulelut syntyivät jo viime syksynä, kuten saajansakin. Toisessa norsuvaunulelussa toiveena oli luonnonläheiset, hieman metsäiset sävyt. Metsäisiin sävyihin sopivat mielestäni puun sävyssä olevat helmet, höystettynä hieman erilaisilla kiinnitysklipseillä. Käytin metsäisessä vaunulelussa lankana Hjertegarnin Blend bamboota (sävyt 7150 sammaleenvihreä ja 4950 beige).

Toisessa vaunulelussa toiveena oli toisaalta neutraali värisävy-yhdistelmä olematta kuitenkaan tylsä. Keltainen ja harmaa sopivat tosi kivasti yhteen ja valkoinen on myös tasapainottava kolmantena värinä. Puun väriset helmet sopivat tähänkin yhdistelmään loistavasti! Käytin tässä vaunulelussa Essentials cottonin sävyjä 63 (keltainen) ja 03 (harmaa) sekä Blend bamboon värisävyä 1000 (valkoinen).


Tarvikkeet norsuvaunuleluihin

Aika ajoin saan kyselyjä siitä, mistä hankin vaunulelun tarvikkeet. Norsut on virkattu puuvillalangasta, joita myydään monissa kaupoissa. Pääosin itse hankin puuvillalangat Lankamaailmasta. Siellä on laaja värivalikoima. Käytän aika paljon Blend bamboota tai Essentials cottonia. Essentials cotton on merseroitu eli siinä on kiva kiilto ja sitä on kiva virkata, kun koukku ei mene keskeltä lankaa läpi. Käytän norsuvaunulelun naruna kuminauhalankaa, jota myydään yleensä ainakin suuremmissa marketeissa. Se venyy ja joustaa mukavasti. Kuminauhalanka menee läpi melko pienistäkin helmistä. Erilaisia puuhelmiä myydään myöskin marketeissa askarteluosastolla. Täytän norsut askarteluvanulla (ei levyvanua, koska norsusta voi olla hankala saada tasaisesti täytettyä). Jos norsun tai norsujen sisälle haluaa laittaa helistimen (kiekkomainen mahtuu) niin sellaisiakin myydään esim. Nappikauppa Punahilkassa. 

Vaunulelun renkaita / klipsuja olen ostanut Paaposta tai Nappikauppa Punahilkasta. Niitä on myyty myös esimerkiksi Tampereella Koskarin Taitava -liikkeessä (ovat kalliimpia kuin verkkokaupasta hankittuna, mutta välillä on ollut pakottava tarve saada tarvikkeet heti eikä ole ollut aikaa jäädä odottamaan Kustin polkemista. Taitavasta löytyy myös kivoja silikonisia helmiä ja tähtiä yms.) Yleensä ostan renkaita muutamat varastoon. Vaunuleluissa on mukavaa se, että niistä voi tehdä hyvinkin erilaisia riippuen värisävyvalinnoista sekä "lisukkeista", mitä ripustaa lankaan. Lankasävyvaihtoehtoja on saatavilla nykyään hyvin monia, joten jokaisen makuun löytyy varmasti jotakin :)
Muita virkattuja norsuja muissa postauksissaKuvallinen ohje virkattuun norsuun löytyy myös blogista.

Lahjoja vauvoille (hempeitä norsuvaunuleluja)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan