Slider

Virkattu pampulapanta Rakkaudella Henna -blogin ohjeella

sunnuntai 28. maaliskuuta 2021virkattu pampulapanta rakkaudella henna

Virkattu pampulapanta

Tein viime syksynä jonkin verran käsitöitä mm. pukin konttiin. Syksy on mulla usein sellaista aikaa, että on kiva käpertyä sohvan nurkkaan neulomaan kun illat pimenevät ja samalla voi seurailla lempparisarjoja. Virkkaan tai neulon usein sellaisia käsitöitä, jotka mahdollistavat jonkin sarjan seuraamisen samalla. Tällä hetkellä työn alla ovat Juhla Mokka sukat, jotka ovatkin osoittautuneet melko haastaviksi kirjoneulesukiksi, että niihin pitää ihan todenteolla keskittyä tai muuten eksyy oikealta riviltä :D Sukista tulee kuitenkin todella upeat enkä malta odottaa, että saan ne valmiiksi ja pääsen esittelemään ne bloginkin puolella. Instagramissa niiden etenemistä olenkin esitellyt storyjen puolella aika ajoin.

Yleensä kevätpuolella käsityöinspiraatio hieman laskee ja retkeily sekä valokuvausinspiraatio astuu tilalle. Ystäväni kysyi voisinko tehdä hänelle pannan, koska kevät etenee ja kohta pipo käy liian lämpimäksi. Olen virkannut itselleni syksyllä pampulapannan Rakkaudella Henna -blogin Hennan ohjeella ja ehdotin samalla ohjeella tehtyä pantaa ystävälleni. Henna virkkaa näitä tilaustyönä, mutta on silti ystävällisesti julkaissut pantoihin ohjeen.

Ystäväni valitsi väriksi metsäisen vihreän (Novita 7 veljestä, sävy kuusikko 391). Käytin pantaan suositusta pienempää koukkua, nroa 2,5. En virkannut 45 kerrosta kuten ohjeessa oli vaan kerroksia taisi tulla n. 40. (Seiskaveikka on melko paksu lanka, joten kerroksia ei tarvita niin montaa.)

Ohje on helppo aloittelijallekin, kunhan ensin tutustuu noiden ”pampuloiden” tai ”nyppujen” tekemiseen.  Se täytyy ainakin omalta kohdaltani todeta, että ranne rasittuu herkästi noita pampuloita tai nyppyjä tehdessä, joten sopiva asento ranteelle sekä rauhallinen tahti vähentävät ranteen kuormitusta. Kannattaa pitää taukoja :) 

Tämä Hennan pantaohje on siitä tosi kiva, että sen ohje on yksinkertainen, mutta sillä saa näyttävän lopputuloksen. Halutessaan pannasta voi tehdä leveämmän tai kapeamman. Oman pantani tein Tynn Sandnes Garn Merinoull langasta (ihana sävy RUST nro 3345). Lanka on ohuempaa, joten kerroksia piti tehdä hieman enemmän. Lanka on kuitenkin kivan pehmeää ja mukavaa virkata. 

Käyhän siis kurkkaamassa ohje pampulapantaan Hennan blogista, jos haluat itse virkata sellaisen :)


Katso myös nämä

Metsänvihreät villasukat 

Mökkisukat 

Adventtilapaset 

Kooste vuoden 2020 käsitöistämetsänvihreä pampulapanta Rakkaudella Henna blogi ohje


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan