Slider

Piha & Koti, Kotimaan Matkailu ja Keräilyn maailma -messuilla

keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Kotimaanmatkailu puolella oli paljon pirkanmaalaisia kohteita.

//Sisäänpääsy messuille saatu blogipostausta vastaan

Kevään riemu ja samalla riesa on, että erilaisten aiheiden äärelle ihmisiä kerääviä messuja on hurjan paljon enemmän kuin syksyllä! (Vai tuntuuko se vain siltä?) Kävin huhtikuussa entisillä Supermessuilla ja nykyisillä, itseni nimeämillä "Fuusiomessuilla", mutta oikeasti messuja kutsutaan: "Piha & Koti, Kotimaan Matkailu, Keräilyn maailma" -messut nimellä.

Messut ovat neljän eri messuteeman fuusioitumisen lopputulos; Piha & Koti, Kotimaan matkailuKeräilyn maailma: Platta, Keräily sekä TamCollect ja Tampere Wine Fest.

Tänä vuonna messut olivat erilaiset verrattuna vuoteen 2017, jolloin messut ovat koostuneet seuraavista aiheista:Puutarha, Design- ja käsityötori, OutdoorErä, Keräily sekä Kotimaan matkailu.

Ensisijainen messukohteeni tänä vuonna oli Kotimaan matkailu, sillä kesällä teemme ystäväni kanssa perinteisen roadtripin, joka suuntautuu tällä kertaa Itä-Suomen suuntaan. Mukaan messuilta tarttuikin mm. Lappeenrannan ja Imatran esitteitä. 

Mitä pidin muuttuneista messuista?

Kävin edellisen kerran näillä samoilla messuilla toissavuonna, jolloin messut olivat erilaiset nykyiseen muotoonsa verrattuna. Näin käsitöitä tekevänä on pakko myöntää, että jäin kaipaamaan mm. Design- ja käsityötoria, sillä toissavuonna ostin mm. käsityötarvikkeita ja ihailin suomalaisena käsityönä valmistettuja tuotteita. En myöskään innostunut viinifestivaaleista. 

Perjantaina messuilla olivat puhumassa Riku ja Tunna aiheesta "Suomi on tämänhetken kuumin matkailutrendi". Aihe olisi kiinnostanut, mutta täyden työviikon ja perjantaisen työpäivän päälle ei ollut enää mahdollista eikä edes järkevää juosta messuille viimeiseksi reiluksi tunniksi.

Messut elävät selvästi jonkinlaista muutosaikaa - näin ainakin toivon, sillä tällaisenään minua ei saisi maksamaan messulipusta. Piha ja Koti oli supistunut hurjasti toissavuoteen verrattuna, käsityöosuus jäänyt kokonaan pois lisäten keräilypuolta ja uutuutena oli se viiniosuus. Kotimaanmatkailun puolella oli hyvin paljon tamperelaisia tai pirkanmaalaisia yrityksiä markkinoimassa kesän sesonkipaikkoja. Itse suuntasinkin etsimään esitteitä ja vinkkejä tulevan kotimaanreissumme varalle; erityisesti Imatra ja Lappeenranta kiinnostivat, mutta myös Hollola, Lahti, Kouvola kiinnostivat. Jälkimmäisistä en löytänyt kuitenkaan tietoa.

Mitä jäi käteen?

Vaikka päällimmäinen fiilis messuista oli hienoinen pettymys, oli kuitenkin kiva kierrellä kaikessa rauhassa messualuetta, testattiin messulounas, kävimme kaikkialla muualla paitsi viinifestivaaleilla, sain muutamat hyvät esitteet ja hymähtelin iloisena ständeille, jotka edustivat matkakohteita, joissa olen jo aiemmin vieraillut Suomessa. Mm. Kemiönsaaret, Kustavi, Leineperin ruukki, Parainen, Porvoo, Rauma, Pälkäne herättivät mukavia muistoja aiempiin kesiin. 

Mihin toivoisin muutosta?

Jos minä saisin päättää, palauttaisin Käsityö- ja Design -osion ja jättäisin viinien maistelun jonnekin muualle. Lisäksi toivoisin, että kaikki "kuumimmat" ohjelmanumerot eivät olisi perjantaina, koska näin työssäkäyvänä perjantaina messuille pääseminen on melko työlästä ja hankalaa - eikä vireystilakaan ole parhaimmillaan. Vaihtoehtoisesti perjantain messuaika voisi alkaa myöhemmin ja jatkua pidemmälle iltaan, esim. klo 19-20 asti. kotimaanmatkailu

kotimaanmatkailumessut tampere


messut tampere 2019

piha & koti messut tampere

Keräily messut tampere

piha & koti messut tampere

piha & koti messut tampere
2 kommenttia:

 1. Aika samantapaiset fiilikset jäi mullakin noista messuista. Minä läksin sinne puutarhapuolelle etsimään jotain...enkä löytänyt. Järkytys oli suuri kun tuli paljon sänkyjä vastaan. Parhaat kukat olivat vain heti sisäänkäynnin lähellä.
  Rikun ja Tunnan esitys tuli sitten hienona voiteluna"haavoihin", jonka takia en hyvin pettyneenä lähtenyt pois. Kotimaan matkailua on tarkoitus nyt lisätä, ainakin Länsi-Suomeen päin.
  Täytyy ensi keväänä perehtyä paremmin messujen osallistujien listaan...ja jättää menemättä.
  Marraskuussa sitten on taas Kädentaidot-messut. Sieltä sitten ideoita hakemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olin tosi hämmentynyt, mitä messutarjonnalle oli tapahtunut kahdessa vuodessa. Itseäni harmitti, että tosi moni minua kiinnostanut ohjelmanumero oli juuri perjantaina.

   Onneksi tosiaan syksyllä on taas Kädentaidot -messut ja Lahdessakin ilmeisesti järjestetään Kätevä&Tekevä -messut, jotka olivat myöskin kivat!

   Kiitos kommentistasi <3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan