Slider

Latokartanonkosken pauhussa kesän roadtripilla

maanantai 22. huhtikuuta 2019


kotimaanmatkailu suomi kesä

Kesän roadtripimme eteni Paavolan tammelle, sieltä Tammisaaren kautta Mustion linnalle, josta päädyimme Hankoon ja Hangon Tulliniemeen. Roadtrippimme seuraavana päivänä suuntasimme Latokartanonkoskelle Saloon, entisen Perniön kunnan alueelle. Olin nähnyt lukuisia upeita kuvia Latokartanonkoskesta mm. Instagramissa ja pitihän koskenpauhu käydä itse kokemassa!

koski salo perniö

Latokartanonkoski on Etelä-Suomen näyttävin koskialue, jossa sijaitsee useita historiallisen ajan rakenteita kuten Näsen kartanon mylly, myllärintupa ja kankivasarapajan perustukset. Pudotuskorkeutta koskella on lähes 17 metriä. Latokartanon suuri harmaakivestä ja slagtiilistä rakennettu mylly on rakennettu vuonna 1805 ja sen toiminta loppui vuonna 1962. Myös kosken alueen luonto on monimuotoista ja siellä viihtyvät eri hyönteis- ja lintulajit sekä kosken kuohuissa taimenet ja saukot. (lähde)


koski salo


latokartanonkoski perniö salo

Täytyy heti todeta, että Latokartanonkoski on paikka, joka on tunnettava entuudestaan; sinne ei vahingossa eksy (ellei ole todella eksyksissä..). Mekin lähdimme parkkipaikalta aluksi väärään suuntaan, kunnes tajusimme, että varsinainen koski sijaitsee toisessa suunnassa - koskenpauhu johdattikin meidät huikean hienoihin maisemiin. Parkkipaikalta pitää lähteä ikäänkuin takaisinpäin ja kääntyä oikealle pientä kävelypolkua. Ääni johdattaa kyllä lopulta perille ;) 

Latokartanonkoskelta lähtee n. 1,5km pituinen luontopolku, joka on helppokulkuinen, mutta sitä ei kuitenkaan suositella liikuntarajoitteisille parin jyrkän nousun vuoksi. Me emme lähteneet kiertämään luontopolkua, vaikkakin se kuulosti kivalta.

Kosken toiselle puolelle pääsee siltaa pitkin sekä toisia portaita pitkin, jotka on rakennettu jokin aika sitten, koska näyttivät niin uusilta. Kun menin käymään toisella puolella juoksua, pauhu oli korviahuumaavaa. 

perniö latokartanonkoski

latokartanonkoski


salo perniö

Aiemmat postaukset kesän roadtripilta:


latokartanonkoski salo perniö1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan