Slider

Pietarin upeimmat metroasemat

sunnuntai 31. maaliskuuta 2019st. petersburg, metro, travelling, plosshad vosstania
Ploschad Vosstania - Pietarin ensimmäisenä käyttöön otettu metroasema. Asema sijaitsee vain 12 metrin syvyydessä.
Viime kesänä kävimme Pietarissa. Alunperin suunnittelin matkaa Viipuriin, mutta totesimme, että samalla vaivalla menee Pietariin, koska joka tapauksessa tarvitsisimme viisumit, sillä halusimme viettää Pietarissa enemmän kuin 3 vrk (jonka pystyy maassa olemaan viisumitta, mikäli tulee laivalla esim. Lappeenrannasta).

Otin selvää Pietarin hulppeasta nähtävyysvalikoimasta ja yksi sellainen oli Pietarin metroasemat. Metroasemat ovat pääsääntöisesti vain kauttakulkupaikkoja, mutta Pietarin asemat tekevät poikkeuksen. Pietarin ensimmäinen avattu metroasema on Avtovon metroasema, joka otettiin käyttöön v. 1955. Tältä asemalta lähti silloin juna kohti Plosshad Vosstania asemaa.

Käytimme metroa yleensä päästäksemme aamuisin sille alueelle Pietaria, jossa olimme aikeissa viettää päivän ja illalla takaisin hotellille. Pietari on kaupunkina valtavan suuri ja vaikka metroasemiakin on paljon, siirtymiseen paikasta toiseen pidempiä matkoja meni yllättävän paljon aikaa. Pietarin metroissa oli muuten jännä tapa - miesten oli suotavaa antaa istumapaikkansa naisille. Metroissa ei ollut läheskään niin paljon istumapaikkoja kuin esimerkiksi Helsingissä ja istumapaikat oli sijoitettu junan reunoille. Sinänsä ymmärrettävää, että ei ole haluttu tukkia koko vaunua istumapaikoilla, koska silloin matkustajia mahtuisi vaunuun vähemmän, onhan pelkästään Pietarissa enemmän asukkaita kuin koko Suomessa yhteensä..

Metrolla matkustaminen oli todella halpaa (n. 0,60€, jolla sai matkustaa niin kauan kunnes nousi takaisin maanpinnalle). Matkustamiseen tarvitsi joko poletteja tai latauskortin, johon ladattiin vähintään 10 matkaa. Me otimme kortit, koska polettien jatkuva vaihtaminen oli hidasta, koska jonottamiseen meni usein paljon aikaa ja koska reissuamme haastoi myös kielimuuri, oli helpointa minimoida turhat kommunikaatiotilanteet :D

Suosittelen Pietarin metroasemien kiertelyä ja bongailua vaikkapa sadepäivänä, mutta joka tapauksessa varsinkin punaisen metroreitin asemia kannattaa suosia mahdollisimman paljon, vaikkakin parinkymmenen punaisen linjan metroaseman läpikäymiseen voi mennä tovi ;)

Pietarin metrokarttapushkinskaja. st. petersburg, russia
Pushkinskaja

admiralteiskaja, russia, metro
Admiralteiskaja - Pietarin metroista syvimmällä sijaitseva asema, jopa 86 metrin syvyydessä.

avtovo, russia, metro
Avtovo
 Oletko sinä käynyt Pietarin metroasemilla? Jos, mikä niistä on mielestäsi upein?

kirovski zavod, metro, st. petersburg
Kirovski Zavod


2 kommenttia:

  1. Wau, olipa tämä mielenkiintoinen matkavinkki, aivan upeita asemia! Kiitos vinkistä ja iloista huhtikuuta! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan