Slider

Mauri myrskyä paossa Tallinnassa

lauantai 16. maaliskuuta 2019


Edellisessä postauksessa esittelin kuvia Kadriorgin palatsista, joka tätä nykyä toimii taidemuseona. Tässä postauksessa jaan vielä muutamia kuvia Tallinnasta samalta reissulta, sillä syyskuun lopulla sää oli vielä melko lämmin, mutta ilmassa oli silti syksyntuntua.


Tallinnan Vanha kaupunki on varmasti monelle suomalaisturistille tuttu paikka, itse olen käynyt Tallinnassa monia kertoja, mutta silti vanha kaupunki jaksaa ilahduttaa joka kerta. Raatihuoneentorilla oli menossa markkinat ja jonkinlaiset kansanmusiikkimeiningit, sillä kuulimme lavalta myös suomalaisia esittämässä tuttuja lastenlauluja.

Paavi oli tulossa reissumme jälkeen vierailulle Viroon.


Tuolloin syyskuun lopulla sää suosi meitä, vettä ripsaisi vain kerran. Kävimme Suurkillan talossa (engl. Suur guild hall, eest. Suurgildi hoone), joka sijaitsee aivan lähellä Raekojaplatsia eli Raatihuoneentoria - Raekojaplatsilta lähdetään Mündia pitkin. Suurkillan talossa on Viron historiallinen museo. Aikuisen lipun hinta museoon on 8€.

Suurkillan talosta kerrotaan seuraavaa:
"The Great Guild Hall is one of the most distinguished public buildings of medieval Tallinn. The Gothic-style building, completed in 1410, was built on what was then the main street, and near the Town Hall. It was commissioned by the Great Guild, the association of Hanseatic merchants. Over the centuries a variety of events have been held in the Great Guild Hall, ranging from grand parties to church services and court proceedings. 

In the Middle Ages the cellar was used for storing wine, and in the 19th and 20th centuries the popular wine cellar known as Das Süsse Loch ("Sweet Hole") operated there. During the 19th century the building, then known as the Stock Exchange, was used not only for business but also as a lively arts venue.  The Great Guild Hall has housed the Estonian History Museum since 1952. 
In 2010–2011 the building underwent thorough restoration and refurbishing." (lähde)

Pyhän Hengen kirkko.
Suurkillan taloa vastapäätä sijaitsee Pyhän Hengen kirkko. "Tässä 1300-luvulla rakennetussa lumivalkoisessa kahdeksankulmaisessa Pyhän Hengen kirkossa on puusisustus ja se on yksi Tallinnan vanhimmista ja vaikuttavimmista rakennuksista. Ennen kirkkoon astumista kannattaa tarkastella julkisivua, jossa aikaa mittaa edelleen 1600-luvulta peräisin oleva kello. Kirkon sisustuksen aarteita ovat Berndt Notken ainutlaatuinen alttarikaappi 1400-luvulta sekä vuonna 1597 rakennettu saarnastuoli. Keskiajalla tämä oli tavallisen kansan pääkirkko. " (lähde)

Pyhän Hengen kirkko on pieni, tummasävyinen kirkko Tallinnan vanhan kaupungin sydämessä. Kuvia ottaessa piti säätää ISOa ylös, että hämärässä saisi edes jonkinlaisia kuvia. Sisäänpääsy kirkkoon maksoi 1,50€. Kassan yhteydessä oli pieni myymälä, josta sai ostaa matkamuistoja. 

Miehitysten ja Vapauden museo Vabadu.
Miehitysten ja vapauden museo uudistui kesällä 2018. Museorakennus oli ainutlaatuinen, sillä sen ulkoreunat olivat pääosin ikkunoista koostuvia. Museo kertoo siitä, mitä kaikkea on vaadittu ja tapahtunut ennen kuin Viro on saavuttanut itsenäisen aseman. Museossa on huomioitu hyvin ulkomaalaiset kävijät, esimerkiksi näin suomalaisena oli mahdollisuus suomenkieliseen opastukseen e-opastuksen avulla. Museovierailun jälkeen tuli olo, että kyllä Virossakin osataan tehdä asioita, vaikka se on paljon pienempi maa kuin Suomi. 

Omat silmäni avautuivat sille, että miksi Tallinnaan mennessä käydä aina samoissa kaupoissa, jotka pääosin omat samoja kuin Suomessakin - miksei tutustua Viron kulttuuriin ja historiaan, joka sekin on varsin vaiherikas, traaginenkin ja jonka tunteminen opettamaan ymmärtämään naapurimaamme menneisyyttä ja nykyisyyttä. Ymmärtääkseen tulevaisuutta on hyvä tuntea historiaa. Siksipä haastankin jokaisen, joka suuntaa Tallinnaan, että ottaisi vierailukohteeksi niiden putiikkien lisäksi jonkin kulttuurikohteen - vaikkapa juuri Miehitysten ja vapauden museon. Se ei varmasti jätä kylmäksi ketään eikä kielikään ole ongelma.

Miehitysten ja vapauden museon sisäänpääsy aikuiselta maksaa 11€. Meillä kävi tuuri ja pääsimme sisään ilmaiseksi, sillä osuimme museoon sellaisena vuosipäivänä, kun elettiin toisen maailmansodan aikaa, jolloin saksalaiset olivat lähteneet Virosta eikä Neuvostoliitto ollut vielä saapunut.

Viron eduskunta Riigikogu.

Tallinnan tuomiokirkko.Syyskuun reissu Tallinnaan avasi todella silmäni ja odotan innolla, milloin pääsen seuraavan kerran Tallinnaan tutustumaan jälleen johonkin uusiin paikkoihin. Visit Tallinn -sivustolla löytyy lukuisia mielenkiintoisia kohteita, joissa olisi mukava päästä käymään. Esimerkiksi Nõmme ja Glehnin linna  voisivat olla seuraavan Tallinna-reissun kohteita.

Loppuun vielä kuvapläjäys, sillä en osannut jättää mitään kuvaa pois!

Raekojaplatsilla oli markkinat.
Suurkillan talossa pääsee tutustumaan Viron historiaan.

Suurkillan talon valtava kiltasali oli upea.

Viro täytti 100 vuotta vuonna 2018.
4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Kadriorg oli kaunis jopa marraskuussa. Silloin olikin mielessä, että pitää lähteä kesällä uudelleen.

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia olet ottanut. Tallinna on hieno kaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tallinna oikeasti on hieno paikka ja itse otan seuraavilla vierailukerroilla tavoitteeksi tutustua aina johonkin kulttuuripaikkaan, koska niitä Tallinnassa riittää!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan