Slider

Hangossa Kuningattarenvuorella

keskiviikko 12. joulukuuta 2018

hanko
Hangon uimarantaa.

Kesän 2018 roadtrip tarinointi jatkuu! Kävimme luontopolulla Hangon Tulliniemessä ja kiertelimme Hankoa muutenkin.

Kesäkuun lopulla paras sesonki oli vasta käynnistymässä, joten Hangon parasta antia emme nähneet. Maisemat olivat kuitenkin kauniita, erityisesti merimaisemat. Hankoon pitäisi ehdottomasti palata vielä joskus sen kuumimpaan sesonkiaikaan, sillä nyt kokemus jäi hieman valjuksi.

hanko

hanko
Hangon vesitorni.

Eräs kivoimmista paikoista, joissa kävimme oli Kuningattarenvuori Hangon Graniittilinnan lähellä, sataman vieressä. Löysimme metalliset portaat, jotka veivät meidät ylös eräänlaiselle näköalapaikalle, josta näki Hangon kaupungin ylle. Ylhäällä ollut opastaulu kertoi seuraavaa:

"Hangon linnoituksen merkityksekkäin ajanjakso sijoittuu 1700-luvun loppupuolelle. Suomen ollessa osa Ruotsia ruotsalaisten rakentaman linnoituksen tarkoituksena oli estää venäjän laivaston eteneminen. Kuningattarenvuoren lisäksi kolme Hangon ulkopuolista saarta linnoitettiin; Gustavsvärn, Gustav Adolf ja Meijerfelt muodostivat ristitulitukselle soveltuvan kolmion. Venäläiset valloittivat linnoituksen ilman taisteluja 1808 ja jatkoivat linnoituksen varustamista. Hangon linnoitus tuhottiin lähes kokonaisuudessaan Kriminsodan aikana 1854-1856."

Ymmärrän hyvin, miksi kyseinen paikka oli oivallinen puolustamiseen; paikasta näki laajalle alueelle. 

Suosittelen siis vierailemaan Hangossa ainakin Kuningattarenvuorella, varsinkin jos sinulle käy kuten meille, että Hangon vesitorni oli jo kiinni. Hangon satama oli muutenkin kovin kuvauksellinen paikka. 

hanko

hanko
Hangon satamaa Kuningattarenvuorelta katsottuna.Adventtisukat, joiden valmistumiseen meni vuosi.

sunnuntai 9. joulukuuta 2018


adventtisukat

Muistatteko, kun kesällä kriiseilin keskeneräisten adventtisukkieni kanssa? No - nyt ne on viimeinkin valmiit!

Bongasin vuosi sitten 1. adventtina Annikan Sweet things -blogista adventtisukkaohjeen - ohjeen, jota tuli jokainen adventti pätkä lisää. Käytin lankana Red heart soft -nimistä lankaa, jota löytyi lähinnä S-ryhmän kaupoista. Sain neulottua ensimmäisen sukan ja toisenkin sukan kohdalla ehdin lähes puoliväliin asti, kunnes oranssi lanka oli loppu. Kiersin kaikkia mahdollisia liikkeitä läpi, jospa oranssia lankaa löytyisi jostain. Sukat unohtuivat kaapin perukoille moniksi kuukausiksi, vaikka joka kerta Prismassa käydessä kävin toiveikkaana lankahyllyllä toteamassa saman asian - ei oo. Hyllyltä löytyi kyllä ainakin kuutta muuta väriä, mutta oranssia ei vain enää näkynyt. 

Tänä syksynä selasin jälleen ulkomaisia nettikauppoja ja kauhistelin niiden postimaksuja. Onneksi Facebookin eräässä ryhmässä kyseinen lanka pomppasi nenäni eteen! Ei mennyt kauaa, kun olin sopinut myyjän kanssa ostostani. Lähes vuoden kestänyt odotukseni olisi enää korkeintaan viikon päässä!

Noo, ei ne sukat langankaan saapumisen jälkeen taikaiskusta valmistuneet. Sukka oli jäänyt tiimalasikantapää vaiheeseen ja olin onnellisesti unohtanut täysin koko tiimalasikantapään (olin tehnyt ensimmäisen tiimalasikantapääni tasan kerran aiemmin - siihen toiseen sukkaan). Pari iltaa pähkäiltyäni, mihin kohtaan olin mahdollisesti jäänyt, päätin purkaa kantapään ja aloittaa sen teon alusta. 

Ehdin jo kriiseillä Sweet things-blogin Annikallekin kriisiäni ja pyytää neuvoja, kunnes kärsimättömyys vei voiton ja tein kantapään alusta. Nyt sukat ovat viimeinkin valmiit ja voi vitsit, miten hienot niistä tulikaan! Red heart soft lanka on ihanan pehmeää ja sukat tuntuvat ihanilta jalassa <3

Loppu hyvin, kaikki hyvin! Tänä vuonna vuorossa ovatkin adventtilapaset ja toinen osa lapasiin julkaistaan 2. adventtina.

adventtisukat


Ihanaa 2. adventtia ja rauhaisaa joulunodotusta!Valokuvausvuosi 2018

lauantai 8. joulukuuta 2018

ahlströmin ruukki

Tämäkin vuosi oli tulvillaan upeita kuvauspaikkoja niin kotimaassa kuin vähän ulkomaillakin. Kävin monessa uudessa paikassa, esimerkiksi Hangossa, Leineperin ruukissa, Taalintehtaalla, Bengtskärin majakalla, Ahlströmin ruukissa, Mustion linnassa jne. Muistikortille tallentui tuhansia kuvia.

Tein vastaavanlaisen kuvakollaasin viime vuonna ja se löytyy täältä.

Leineperin ruukki

Ateneum

Gegwen getaways

Satakunta

Satakunta

Kintulammi

kirsikkapuut

Kirskaanniemi

Liutun maalaistalo Teisko

Laukon kartano Vesilahti

Lauhavuori

Tampere

Hanko

Samppa Sealyham

Rovaniemi

Seilin saari

Orisbergin kirkko

sinivuokko

Kadriorgin palatsi

Bentskärin majakka


meri

Kirskaanniemi
Käsityöblogien joulukalenteri 2018: soodakoristeet

sunnuntai 2. joulukuuta 2018

käsityöblogien joulukalenteri

Käsityöblogien joulukalenteri 2018 on täällä! Käsityöblogien joulukalenteri on jo perinteeksikin muodostunut juttu, jossa on ollut kiva olla mukana. Joulukalenterin pääsi korkkaamaan tänä vuonna Heidi did it -blogin Heidi jouluisella viirillään, käy kurkkaamassa!

Huomenna minun jälkeeni ääneen pääsee Rakkaudella Henna -blogi.

käsityöblogien joulukalenteri

Minä päätin esitellä varmaankin melko monelle tutun soodataikinan, josta voi tehdä mm. näitä kauniita joulu- tai pakettikoristeita.


Soodataikina

tarvitset näitä:

1dl maissitärkkelystä
2 dl soodaa
1,25 dl vettä
kaulin
muotteja
tikku
kostea liina
kattila
kulho


1. Laita kattilaan maissitärkkelys, sooda ja vesi. Sekoita ainekset keskenään.
2. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes taikina kiinteytyy.
3. Laita taikina toiseen kulhoon ja laita kulhon päälle kostea liina, jottei taikina kuivu.
4. Levitä taikina pöydälle ja kaulitse se ohueksi (mutta älä liian ohueksi, ettei koristeet hajoa!)
5. Voit käyttää maissitärkkelysjauhoa apuna, ettei taikina jää kaulimeen kiinni jne.
6. Tee valmiisiin koristeisiin tikulla reikä narua varten.


Muutama vinkki;


  • Käytä kaikki taikina heti, sillä taikina kuivahtaa nopeasti.
  • Ei kannata käyttää liian yksityiskohtaisia muotteja, jolloin koristeet voivat katkeilla helposti.
  • Mikäli mietit soodataikinan tekoa lasten kanssa, suosittelen kokeilemaan taikinaa ensin itse, sillä soodataikinan käyttäminen on hieman hankalampaa kuin esim. piparitaikinan. 
Mukavia "leipomishetkiä" :)


soodataikina

soodataikina

Vuoden 2018 Käsityöblogien joulukalenteriin osallistuvat blogit:

22. Kototekosoodataikina

Ihanaa joulunodotusta ja rauhallista ensimmäistä adventtia!


Kädentaitomessut 2018

keskiviikko 21. marraskuuta 2018

kädentaitomessut

//Sisäänpääsy messuille saatu blogipostausta vastaan

Viime viikonloppuna kokoontui jälleen valtava määrä käsityöstä kiinnostuneita ihmisiä saman katon alle. Kädentaitomessut valloittivat Tampereen Messukeskuksen! 

Itse pääsin paikalle vasta sunnuntaina - miten on mahdollista, että on viikonloppuja kun ei ole m i t ä ä n menoa ja kabuum, on viikonloppuja, kun kaikki menee päällekkäin? No, tämä oli se kabuum-viikonloppu. Perjantaina oli yhdet pikkujoulut, lauantaina puksuttelin junalla Ouluun ja kävin Sunrise Avenuen kiertueen päätöskeikalla ja sunnuntaina puksuttelin takaisin ja kirmasin vielä viime tingassa messuille. Sunnuntaina illalla olikin kaikkensa antanut olo! 

No, millaiset messut tällä kertaa olivat?

kädentaitomessut

Hyppäsin messubussiin linja-autoaseman pysäkiltä - olin muuten hieman järkyttynyt miten on mahdollista, että viimeinen messubussi messuille lähti Keskustorin pysäkiltä jo klo 14, kun messut kuitenkin päättyivät vasta klo 17. No, lähestulkoon juoksin suoraan messuille päästyäni Oulusta kotiin. Eteisaulasta päästyäni hämmennyin hetkeksi, kun narikka ei ollutkaan enää siellä, mistä ajattelin sen löytyvän. Toisaalta ymmärsin, että narikan siirtäminen D-halliin pääovien edestä oli ihan fiksu päätös. Fiksua olisi myös ollut vielä sunnuntainakin varautua riittävällä määrällä henkilökuntaa narikassa. Laskin, että narikalle oli 6 jonoa ja laskujeni mukaan 3 ihmistä viemässä tai hakemassa takkeja ja reppuja..

kädentaitomessut

No, pääsin minä lopultakin messuillekin. Olin valmistautunut äärettömän huonosti ja minulla meni hetki hahmottaa, mistä hallista haluan aloittaa ja mitä mistäkin löytyy. Olen havainnut hyväksi vierailla sunnuntaisin messuilla, kun fanaattisimmat kävijät ovat jo keventäneet lompakkoaan riittävästi. Messuilla oli väkeä, mutta käytävillä mahtui silti kulkemaan ihan kivasti. Minä suuntasin ekana Paapon pisteelle täydentämään varastoani muutamilla tarvikkeilla. Ne ostokset olivatkin ainoat, sillä olin itse keventänyt lompakkoani aivan hetki sitten Lahdessa Kätevä&Tekevä -messuilla.

kädentaitomessut

Kiersin kaikki hallit läpi. Ainoastaan Pietamon liike jäi käymättä, koska olin unohtanut listani, missä kaikkialla piti käydä.. ehkä ensi vuonna valmistaudun messuihin vähän paremmin ja toivon myös, että samalle viikonlopulle ei osuisi niin monta menoa, tai ainakaan sellaista menoa, jotka ovat eri kaupungeissakin..

Olin ihan tyytyväinen messukierrokseeni. Ehkä ensi vuonna yritän varata myös aikaa ottaa rauhallisemmin ja vaikka istahtaa alas (tietenkin virkkaamaan tai neulomaan jotakin, kuinkas muuten!)

Kävitkö sinä Kädentaitomessuilla? Mitä pidit?

kädentaitomessutSuomen eteläkärjessä - luontopolulla Hangon Tulliniemessä

torstai 15. marraskuuta 2018

hanko
Suomen eteläisin piste sijaitsee Hangon Tulliniemessä.

Kesän 2018 roadtrip jatkui Paavolan tammelta Mustion linnan ja Raaseporin kautta Hankoon.

Minulla ei ollut juurikaan tietoa Hangosta entuudestaan, mielessä pyöri vain sanonta "hymyilee kuin Hangon keksi". 

Olimme reissussa juhannuksen jälkeisellä viikolla, kesäkuun lopussa, mutta Hangossa kesäsesonki oli vasta alussa - ravintoloiden kesäterasseja vasta rakennettiin. Kauden alkamisen huomasi siinäkin, että monet paikat olivat vielä kovin vähän aikaa auki - emme esimerkiksi päässeet käymään Hangon vesitornissa, koska saavuimme liian myöhään Hankoon. Yhden yön reissumme Hangossa ei ollut mikään suuri menestys, koska juuri mikään paikka ei ollut auki. 

Onneksi luonto ei tunne aukioloaikoja. Niinpä suuntasimme alkuillasta Hangon Tulliniemeen, Suomen eteläkärkeen.

hanko tulliniemi

hanko

Hangon Tulliniemi on 6,7km pitkä luontopolku. Luontopolku kulkee luonnonsuojelualueilla, ja alueella saa ainoastaan liikkua jalan merkittyä polkua pitkin. Polku on merkitty valkopäisillä tolpilla.

Uddskatanin luonnonsuojelualue on perustettu vuonna 1990, ja Uddskatanin vesialue rantoineen rauhoitettiin arvokkaana lintukohteena jo vuonna 1933. Alue on myös osa vuonna 2008 perustettua Hangon kansallista kaupunkipuistoa.

eteläkärki
Eteläkärjessä.

Jos olinkin hieman nyreissäni ja pettynyt Hankoon ja sen kesäsesongin alkamiseen myöhemmin, Tulliniemi ei pettänyt. Kävelimme hyvin vaihtelevan maaston ja maisemien läpi ja ihailimme jälleen kerran, miten kaunis Suomi onkaan. Saimme kulkea ystäväni kanssa kaikessa rauhassa, vasta paluumatkalla meitä vastaan tuli kaksi matkalaista. 

Saavuimme juuri auringonlaskun hetkellä takaisin siihen kohtaan luontopolkua, jossa kuljetaan pitkän matkaa rantaa pitkin. Näimme myös vedenrajassa neljä sorsaa, jotka nekin olivat kuin pysähtyneet nauttimaan ilta-auringosta.

hanko

hanko


hanko tulliniemi auringonlasku
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan