Slider

Kiikunlähteelle ei ole nyt hyvä kenenkään mennä

torstai 16. heinäkuuta 2020



Julkaisen tämän postauksen uudestaan tynkäversiona, sillä olen saanut tietooni, että Kiikunlähteellä käy aivan kestämätön trafiikki ja lähteelle ja sen lähiasukkaille olisi parempi, ettei lähteelle mentäisi lainkaan, jotta luonto saisi toipua.

Kiikunlähteelle johtavalle Kiikuntielle on astunut voimaan liikennerajoitus 13.07. alkaen. Tämä kieltää alueelle ajamisen moottoriajoneuvoilla. Lähin pysäköintialue on 1,5km päässä Kiikunlähteestä.

Saamieni tietojen mukaan lähteen rannat ovat päässeet pahasti kulumaan, koska kävijät eivät noudata opastetaulujen ohjeita. Myös roskaaminen ja ilkivalta ovat koetelleet alueen luontoa ja asukkaita. Alueella ei ole pysäköintipaikkoja, ja tästä syystä kapea Kiikuntie on päässyt ajoittain ruuhkautumaan niin pahasti, että lähteen ympäristön asukkaat eivät ole päässeet asioilleen. Mahdollisissa hätätilanteissa ei myöskään palo- ja pelastuslaitos pääse perille. 

Kiikuntien Kirkkotien että Hatsinantien puoleisiin päihin moottoriajoneuvoilla on asetetu ajo kielletty - kyltit. Tämän jälkeen  Kiikuntie jää siis alueen asukkaiden käyttöön ja autolla Kiikunlähteelle tulevien tulee jättää moottoriajoneuvonsa vähintään n. 1,5 kilometrin päähän lähteestä. Jalan sekä polkupyörällä perille pääsee normaalisti ja lähteen näköalatasanne on paikoillaan.

Suosittelisinkin vahvasti nyt jokaista alueelle vierailua harkitsevaa miettimään vielä toisen kerran.


Annetaan Kiikunlähteelle mahdollisuus toipua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan