Slider

Lappeenrannan hiekkalinnoja ihailemassa

lauantai 8. elokuuta 2020


Yhden yön jälkeen Imatralla, Imatran Valtionhotellissa oli aika palailla takaisinpäin. Vietimme muutaman tunnin Lappeenrannassa, pääosin Lappeenrannan linnoitusta kierrellen. Kävimme kuitenkin matkan aluksi Lappeen Marian kirkossa. Itse luulin itse asiassa sitä Lappeenrannan kirkoksi nimeltään, mutta minut oikaisiin. Lappee on itse asiassa vanha kirkonpitäjä Lappeenrannan kupeessa, joka pakkoliitoksella liitettiin 1967 Lauritsalan kanssa Lappeenrantaan. 

Lappeenranta ja Imatra, varsinkin Imatra, ovat paikkoja, joissa olen päässyt lähimmäksi omia toisen puolen sukuni juuria, sillä mummoni oli Karjalan evakko. Tänä kesänä oli alunperin ajatus lähteä mummoni synnyinseudulle Venäjän puolelle, kunnes tiedätte-kyllä-mikä sotki kaiken. Saa nähdä, onko matkustaminen naapurimaahan vielä ensi vuonnakaan mahdollista, riippuu miten tautitilanne etenee ja sammuuko se koskaan. Ja kun yksi virus on saatu aisoihin, luultavasti puhkeaa jokin uusi..


Lappeenrannassa on valtava Äiti Karjala -muistomerkki, joka herkisti ainakin minut. Väkisinkin mieleen nousi kysymys, kuinka monelta traumalta olisi vältytty, jos 300 000 suomalaisen ei olisi tarvinnut lähteä kotiseudultaan Suomen hävittyä sodan. Äiti Karjala -muistomerkki on 70 metriä pitkä graniitista valmistettu muistomerkki, johon on kaiverrettu Etelä- ja Keski-Karjalan sankarihautausmaihin haudattujen tai kadonneina siunattujen 5 500 sankarivainajan nimet. (lähde)



Kävimme ihailemassa upeita hiekkalinnoja Lappeenrannan satamassa. Ihan käsittämätöntä, miten hiekkalinnarakennelmat oikein pysyvät kasassa!? M i e l e t t ö m i ä taidonnäytteitä. 

Kahvilla kävimme linnoituksessa sijaitsevassa Kahvila Majurskassa. Majurskan talolla on varsin mielenkiintoinen historia: "Majurskan talo rakennettiin 1800-luvun puolivälissä venäläisten upseeriperheiden asunnoksi. Rakennus oli venäläisten hallussa Suomen itsenäistymiseen 1917 asti.

Talon pohjoispäädyssä sijaitsi upseerikerho. Toista päätä asutti paikallisen komentajan perhe. 20-luvulla rakennus toimi Linnoituksessa toimineen vankilan henkilökunnan asuntona. Vuosina 1936-1939 vaihdettiin kuulumisia julkisivun pikkuikkunoiden kautta, kun talo toimi kulkutautisairaalana. Myös kansanhuolto ja sateenvarjotehdas ovat olleet osana talon värikästä historiaa."(lähde)



Lappeenranta vaikutti kivalta kaupungilta, jonne voisin ehdottomasti matkustaa uudemmankin kerran. Erityisesti viehätyin linnoituksesta, muureista ja maisemista. Sääkin suosi meitä :)






Lappeen Marian kirkko

Lappeen Marian kirkon katto



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan