Slider

Runebergin tortut.

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

virkatut runebergin tortut

Hyvä Runebergin päivää! Jos Johan Ludvig Runeberg eläisi, hän täyttäisi tänään 213 vuotta. Runebergin päivää on vietetty jo miehen vielä eläessä, sillä perinne alkoi Runebergin täyttäessä 50-vuotta. 

Runebergin kuuluisinta tuotantoa ovat Maamme-laulumme sanat sekä Vänrikki Stoolin tarinat.

Runeberg kuoli Porvoossa 6.5.1877, jonne hänet on myös haudattu. Wikipedian mukaan (KLIK"Runebergin hautajaiset 12. toukokuuta 1877 olivat suuret ja juhlalliset. Helsingistä tuli kolme junavaunullista hautajaisvieraita ja hautajaisiin osallistuivat koko valtiopäivät. Hautajaissaaton reitti Runebergin kotitalolta oli peitelty kuusenhavuilla ja reunustettu pikkukuusilla. Kuusenhavuilla oli koristeltu myös Porvoon rakennuksia, kaupungin kaupat olivat kiinni koko päivän ja Helsingissäkin kolme tuntia. Kulkue oli niin pitkä, että sen alkupää oli jo haudan äärellä eivätkä viimeiset olleet vielä päässeet lähtemään vainajan kotitalolta."

Runebergin vaimo, Fredrika Runeberg haudattiin vain kaksi vuotta myöhemmin miehensä viereen ja Fredrikan nimi on kaiverrettu hautakiven toiselle puolelle.

Vierailin Porvoossa viimeksi kesällä ja postasin vierailusta tässä postauksessa, KLIK.


virkatut runebergin tortut

Nämä virkatut Runebergin tortut syntyivät, kun pari vuotta sitten jo näin idean Prinsessajuttu blogissa ja päätin, että jonain vuonna virkkaan sellaiset Runebergin päiväksi :) Idea ohjelinkkeineen löytyy siis täältä, KLIK.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan