Slider

Siitä se ajatus sitten lähti.

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Asteri matto

Mistä virkkausintoni sai alkunsa? Nyt on aika esitellä kaiken virkkausmanian takana oleva matto, jonka siis virkkasin noin vuosi sitten kesällä 2014. Sain mattoidean sosiaalisen median kautta, jossa kaverini esitteli virkkaamaansa mattoa. Kyseessä oli Asteri-matto (KLIK), jonka ohje löytyy Lankavan sivuilta.

Olen aina pitänyt käsitöistä ja peruskoulussakin parhaat arvosanat ovat löytyneet käsitöistä ja kuvataiteista. Edellisistä virkkauskokemuksista oli silti ehtinyt kulua tovi jos toinenkin, joten nähtyäni maton ohjeen ensimmäinen shokki oli opetella ymmärtämään virkkausohjeita. Muistan, etten päässyt edes ensimmäistä kerrosta pidemmälle ja purin maton alussa varmaan 20 kertaa.

Asteri matto

Ihmiset, jotka minut tuntevat, tietävät että olen varustettu melko pippurisella luonteella ja hermot olivat mennä kerran jos toisenkin. Olen myös varustettu erittäin päättäväisellä ja sitkeällä luonteella, joten luovuttaminen ei ole vaihtoehto ;) Monien tuntien ja päivien virkkaamisen ja purkamisen jälkeen matto lopulta valmistui. Selkäni ja kädet ehtivät kipeytyä melkolailla, sillä jouduin virkkaamaan mattoa jo hyvin varhaisessa vaiheessa maton päällä istuen, sillä matonkude oli niin painavaa, että eihän sitä mitenkään pystynyt sylissä pitämään. Istuin siis keskellä mattoa ja virkkasin sitä kerros kerrokselta lisää. 

virkattu matto

Matonkude on pääsääntöisesti hankittu Rauman Jätti-Rätistä, jossa kude oli mielestäni erittäin edullista, 3-4€/kg. Onpa matossa jokunen pätkä Tampereen Lankamaailmasta hankittua matonkudettakin. Omat kuteeni olen hankkinut Raumalta ja olen ollut hinta-laatu -suhteeseen tyytyväinen. Rauman Jätti-Rätissä on myös aika kiva valikoima erilaisia värejä :) Kudetta saa pussiin pakattuna riippuen väristä 3-4€/kg tai jos haluaa päästä vähän vähemmällä kerimisellä, kudetta myydään myös valmiiksi kerittynä rullaan 5€/kg.

Tällä hetkellä matto on päässyt uudessa kodissamme ihastuttamaan tupakeittiötämme ja maton nähdessäni mieleen palaa monia muistoja, vaikka matto on vasta vuoden vanha :)
4 kommenttia:

  1. Kaunis matto <3 itselläni on mattojen virkkaaminen jäänyt siitä nimenomaisesta syystä, etten ole jaksanut perehtyä virkkausohjeisiin kunnolla. Se vaatisi uudelleen opettelua, ne kun ovat päässeet unohtumaan. Ehkäpä minäkin saan vielä jonain päivänä maton virkattua :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Aika urakka tuo matto kieltämättä oli, useampi tunti ja päivä meni (työpäivien jälkeen) virkatessa. Selkä joutui koville, koska virkkausasento ei ollut kovinkaan ergonominen ;) Se, että ei ymmärrä ohjeita saattaa lannistaa helposti - itsekin takkusin ohjeiden kanssa monia kertoja. Virkkaamisen aloittamista ei ehkä kannata aloittaa noin suuritöisestä jutusta, mutta matonkude on oiva valinta langaksi, sillä sitä on helppo virkata sen paksuuden vuoksi (tosin kyllä se kysyy käsivoimiakin sitten :D). Uskon, että sinultakin maton virkkaaminen onnistuu :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan