Slider

Kesän äänikirjavinkit

maanantai 11. heinäkuuta 2022

 

nextory haru eräs saari äänikirja

Kaupallinen yhteistyö: Nextory*  Postaus sisältää affiliatelinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä. Mikäli teet ostoksen käyttämällä postauksessa mainittuja linkkejä, saan palvelusta pienen palkkion.

Olen innostunut kirjoista, osittain kesälomasuunnitelmiin liittyen. Tämä kesäloma on ollut Tove Janssonin inspiroima. Kävin toukokuussa pitkästä aikaa Tampereen Muumimuseossa. Sitä ennen katselin Ylen dokkarin Tove Janssonista. Vähän aikaa sitten katselin Tove -elokuvan, itse asiassa jo toisen kerran. 

Tämän vuoden roadtripilla poikkesimme Haminassa, jonne oli juuri avattu Raatihuoneelle Tove ja meri -näyttely, jossa on esillä kaksi freskoa. Freskot olivat aikaisemmin esillä Haminan Seurahuoneella. Samalla reissulla kävimme myös majakalla - Söderskärissä, joka tunnetaan Muumipapan majakkana.  Olen lukenut Tove Janssonista kirjoitettua elämäkertaa "Tee työtä ja rakasta". Heinäkuun lopulla matkustan Klovharuun Pellinkiin, luodolle, jossa Tove Jansson ja Tuulikki Pietilä viettivät kesiään. Olen jo monta vuotta haaveillut pääsystä sinne ja tänä kesänä se toteutuu. 


Siksi (ääni)kirjavinkkini tähän kesään ovatkin:

  • Tuula Karjalainen: Tove Jansson - Tee työtä ja rakasta

- Kirja kertoo Toven elämästä, urasta, perhesuhteista. Erittäin mielenkiintoinen tarina, jonka avulla saa hyvän käsityksen millainen Tove Jansson oikeastaan oli ja oikeastaan - miten monipuolinen ja kiehtova persoona hänen ulkoisesti vaatimattoman ulkokuoren alla olikaan. 

  • Tove Jansson: Haru, eräs saari

Tarina saaresta, jolla Tove ja Tuulikki viettivät lukuisia kesiään. Miten jännittävästi ja kuvailevasti Tove Jansson osaakaan kuvata pientä luotoa merellä. 

  • Eve Hietamies: Numeroruuhka

Kirja on jatkoa Pasasen ja Paavon seikkailulle aiemmista kirjoista Yösyöttö ja Tarhapäivä. Hulvatonta tekstiä tiedossa ja koomisia tilanteita.

  • Mape Morottaja: Vaikket suojellut minua kaikelta: Kertomuksia rikotusta lapsuudesta

"Seitsemän naista kertoo elämäntarinansa ja pohtii, mikä auttoi heitä selviytymään. Myös lastensuojelun ammattilaiset avaavat omia kokemuksiaan. Vaikka tarinat ovat raastavia, niissä elää toivo. Rakastavat isovanhemmat, huolehtivat sijaisperheet ja rajat asettavat laitokset avasivat monille tien uuteen elämään."

Mape Morottaja on tullut itselleni tutuksi Tuhkimotarinoita -sarjasta Ylellä. Sarjojen jaksot ovat aina olleet raskaista aiheista huolimatta toivorikkaita ja positiivisia ja luoneet uskoa tulevaan. Uskon, että Morottajan kirja on vähintäänkin oltava samanlainen. 


Kuuntele tai lue (ääni)kirjoja maksutta nyt 35 päivää! (Tarjous voimassa 1.-31.7.2022)

Tässä ohjeet, miten:

1. Luo tili. Tee se Nextoryn omilla kotisivuilla*.

2. Lataa sovellus laitteellesi. Nextoryn sovellus on saatavilla sekä App Storesta että Google Playsta.

3. Mukauta sovellus mieleiseksesi. Valitse, millä kielillä haluat lukea ja luo henkilökohtaisia käyttäjäprofiileja.

4. Lue ja kuuntele. Tallenna kirjoja lukulistallesi. Sen jälkeen voit alkaa lukea ja kuunnella suosikkikirjojasi milloin vain haluat.

Koodilla superkesa saat nyt 35 päivää ilmaista lukuaikaa. Tarjous on voimassa 1.-31.7.2022 Nextoryn uusille asiakkaille. Kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti, alk. 11,99€/kk. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan