Slider

Vuosi 2020 valokuvin kerrottuna

torstai 31. joulukuuta 2020


matkamessut 2020
Matkamessut 2020.

Joitain tunteja jäljellä vuotta 2020, josta riittää kerrottavaa tuleville sukupolville ja joka painetaan historiaan. 

Haloo Helsinki laulaa kappaleessaan "Joulun kanssas jaan" seuraavasti: "Valkoinen maa, lunta sataa / Tässä mä seison takki auki taas / Tämä vuosi joitain suosi enemmän / Valkoinen maa, antaa sataa / Tahtoisin päästä sua halaamaan / Tänä vuonna tämän joulun kanssas jaan / Joka päivä yritän sen ymmärtää / Kuinka tää kaikki joskus häviää / Ja se rikkaus joka kuuluu elämään /Sitä silmillä pysty mä en näkemään.."

Vuosi 2020 opetti, että elämän tärkeimmät asiat ovat melko yksinkertaisia. Niitä ei voi rahalla ostaa.  Esimerkiksi terveys - miten mittaamattoman arvokasta se onkaan. Maaliskuussa monien elämä muuttui etäopetuksen, etäkoulujen ja etätyön vuoksi. Kaikissa ammateissa asioita ei voi suorittaa etänä, esimerkiksi terveydenhuolto on puskenut töitä maaliskuusta lähtien ilman taukoja ja lomia. Joidenkin työt loppuivat kuin seinään. 

Itse olen kuulunut niihin onnekkaisiin, joiden työt ovat jatkuneet koko ajan, tosin työtavat ovat muuttuneet omassanikin palavereihin teamsin välityksellä, maskinkäyttö on laajentunut myös työpaikalle. Monet perinteet on jouduttu jättämään pois ja työssäjaksaminen on ollut koetuksella siksi, ettei työtovereita enää tapaa kuten ennen. 

Viinikanoja Tampere
Viinikanoja.

Olen kerännyt tähän postaukseen kuvia vuoden 2020 varrelta. Kaikki muut kuvat on otettu Pirkanmaalla, paitsi Matkamessu -kuva, joka on otettu Helsingissä. Kuva majakasta on otettu Tankarin majakkasaarelta Kokkolasta heinäkuussa. Vuosi 2020 keskittyi siis kotiseutumatkailuun. 


Mitä toivon vuodelta 2021? 


Minä, kuten varmaan moni muukin haluaa, että pandemia saadaan aisoihin. Kaipaan ystäviäni, joista joitakin en ole nähnyt koko vuonna. Toivon, että minä itse sekä läheiseni pysytään. Jos jotain ekstraa saisin pyytää, toivoisin vuoden 2021 antavan uutta suuntaa elämälleni. Jos nämä kaikki toiveeni toteutuisivat, en voisi pyytää enää enempää.

revontulet kaupinojalla
Kaupinojalla.

Kaupinoja auringonlasku
Kaupinoja.

Rauniokirkko Pälkäne tassu
Pälkäneen rauniokirkolla.

Tankarin majakka Kokkola
Tankarin majakkasaari.

Pyynikin näkötorni Tampere
Pyynikin näkötorni.

Pyhäjärvi Eteläpuisto
Eteläpuisto Tampereella.

Arboretum Hatanpää
Hatanpään Arboretum syyskuussa.

koirakuvaus lemmikkikuvaus
Väinö.


Kivikesku Nokia
Kivikeskussa Nokialla.Joulutori Tampere
Joulutori Tampereella.

Säilyttäköön uusi vuosi
sen mitä rakastat.
Tuokoon tullessaan
mitä kaipaat.
Vieköön mennessään
mitä taakkana kannat.


Year 2021, be gentle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan