Slider

Lahja kummipojalle

tiistai 8. syyskuuta 2020

 

virkattu pajuneliö peitto

Viime sunnuntaina minusta tuli kummitäti neljännen kerran. Nyt saan toimia kummitätinä kahdelle tytölle ja kahdelle pojalle. Kastelahjaksi halusin antaa jotain itsetehtyä, joka voisi tulla oikeasti käyttöön eikä jäädä vain koristeeksi vitriiniin. Halusin virkata peiton pajuneliöistä. Aloitin projektin heti sen jälkeen kun kummiutuminen vahvistui. Otin mallia aiemmin virkkaamastani peitosta, jonka näet täällä.

virkkaaminen vauvalahja

pajuneliö bommix bamboo

Minulta kyseltiin kuinka kauan peiton virkkaamiseen meni. En osaa arvioida tuntimäärällisesti, mutta noin kuukauden päivät virkkasin peittoa aikalailla päivittäin. Matkaan piti tietenkin mahtua hieman mutkia, sillä lähes jokaisessa projektissa uhkana tuntuu olevan langanloppuminen - niin tälläkin kertaa. 
Tällä kertaa asiaan liittyi lähinnä ongelma, miten päästä lankojen ääreen, kun kulkipelimme on hieman yskinyt tänä kesänä. Loppu hyvin, kaikki hyvin ja peittokin valmistui ajallaan :)


pajuneliö


kastelahja virkattu

Virkkasin peittoon 36 neliötä. Aluksi ajattelin tehdä eri värisiä neliöitä vain sattumanvaraisesti, mutta keksin lopulta tehdä peittoon vinokuvion. Piirsin mallin paperille ja laskin montako neliötä kutakin väriä tarvitaan. Pidin tukkimiehenkirjanpitoa montako neliötä on valmiina ja montako vielä puuttuu. Peitto on virkattu Hjertegarnin Bommix Bamboo langasta. Käytin sävyjä: 1000 (valkoinen), 3314 (sinapinkeltainen), 4950 (beige), 7093 (vaaleanvihreä), 7070 (lime), 7150 (maastonvihreä).

pajuneliö peitto

bommix bamboo

vauva lahja peitto


1 kommentti:

  1. Voi miten söpö peitto! Olen joskus itsekin virkannut lappuja ja tehnyt peiton, jopa ihan aikuisen kokoisen sängyn päälle, mutta onpa siitä vierähtänyt aikaa. Laskin juuri, että yli 40 vuotta. Pitäisiköhän kokeilla uudelleen? Innostava teksti. Hyvää jatkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan