Slider

Makramee amppeli

perjantai 11. syyskuuta 2020


makrame amppeli Tuulia Sara

Tuote saatu yhteistyössä Tmi Tuuliasaran kanssa

Sain kunnian tehdä yhteistyötä toisen käsityötaitoisen kanssa, sillä Tuulia Sara tarjosi mahdollisuutta yhteistyöhön hänen yrityksensä kanssa. 

Tuulia Kalliokoski on sivutoiminen käsityöyrittäjä Hyvinkäältä ja hänen osaamisalaansa kuuluvat erityisesti ompelu- ja solmeilutyöt. Me sovimme, että Tuulia lähettää minulle pari DIY-settiä, joilla pääsen itse kokeilemaan ja tutustumaan makramesolmeiluun. Valitsin molempien DIY-settien väriksi pellavabeigen. 

Vidar Tuulia Sara makrame Hyvinkää

Tuulialta on mahdollista tilata Tuulian itsensä tekemiä solmeilutöitä tai jos haluaa itse kokeilla solmeilua niin kolmea erilaista tarvikesettiä. Minä kokeilin ensimmäisenä amppelia. Tarvikesetin mukana tulee kaikki tarvittavat tarvikkeet sekä ohjelinkki, jonka avulla pääsee lukemaan ohjeita sekä katsomaan myös ohjevideota. Varsinkin näin aloittelijana nuo ohjevideot ovat osoittautuneet todella tärkeiksi, kun erilaiset solmut ovat opettelussa. 

tarvikesetti Tuulia Sara Hyvinkää amppeli

Tuulia suositteli aloittamaan amppelista (VIDAR) solmeilun ja se oli ehdottomasti hyvä ajatus, sillä amppelissa erilaisia solmuja ei ole kuin paria erilaista, joten kovin montaa uutta asiaa ei tarvitse kerralla ottaa haltuun. Tarvikesetti on siinä mielessä loistava, että kaikki tarvittava materiaali tulee sen mukana - ei tarvitse miettiä, mitä tarvikkeita omista kätköistä löytyy tai mahtaako lankaa löytyä riittävästi. 

Usein makramelankaa myydään aika isoissa erissä, joten sellaisen ostaminen on aika iso rahallinen satsaus, jos makrame ei lopulta jaksakaan innostaa. Tarvikesetin hankkimalla kaikki materiaali tulee käytettyä, joka on mielestäni mahtavaa, että jo valmiiksi pursuavat käsityötarvikevarastot eivät tursuile enempää :)

Amppelin tekeminen oli mielestäni sopivan haastavaa, vaikka keskittymistä se vaati eri tavalla enemmän kun ei ollut aiempaa kokemusta solmeilusta. Sain amppelin tehtyä kuitenkin yhden iltapäivän aikana. Haastetta loi amppelin korkeus, sillä se piti saada solmeilun helpottamiseksi johonkin roikkumaan varsinkin siinä vaiheessa kun ruukkua piti sovitella amppeliin. Minä viritin amppelin roikkumaan renkaastaan koukkuun ja koukun kiinni vaatekaapin kahvaan. Pelkäsin, että jos solmeiluni eivät pidäkään ja ruukku mätkähtää lattialle multineen päivineen, mutta näin ei onneksi käynyt :) Saatuani amppelin valmiiksi olin todella ylpeä itsestäni, siitä tuli todella kivannäköinen. Huomaankin nyt kiinnittäväni tavallista enemmän huomiota muihin vastaavanlaisiin solmeiluihin ja katselen, tunnistanko jonkun solmutyypin.


Mielestäni tuon VIDAR-amppelin tarvikesetti on erittäin kohtuuhintainen (12€) ja olenkin harkinnut settien antamista esimerkiksi läheisille joululahjaksi. Voidaan pitää vaikka amppelisolmeilut joulun välipäivinä porukalla :) 


amppeli vidar makrame solmeilu sisustus

Sain Tuulialta vielä toisenkin tarvikesetin (VALDA) seinävaatteeseen, joka on itselläni vielä työn alla, kun on ollut hieman ruuhkaa käsityöjutuissa. Onneksi ruuhka alkaa helpottaa, joten toivottavasti pääsen pian jatkamaan VALDAn kanssa, sillä kuvan perusteella siitä tulee u p e a ja hämmästelen sitä, voinko minä täysin noviisina osata tehdä niin hienon makrametyön. 

Odotan innolla, että saan esitellä toisenkin makrametyön! Kiitos Tuulialle yhteistyöstä, tämä on ollut todella mieluisa (ja sopivalla tavalla) itseäni haastava yhteistyö :)

Tuulia Saran nettisivuille pääset tästä ja hänen IG-tiliinsä tästä

tarvikesetti DIY amppeli makrame


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan