Slider

Matkalla Imatralle - Taavetin linnoitus ja Luumäen kirkko

sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

luumäki taavetin linnoitus

Upeaakin upeamman Verlan pahvitehtaan ja puuhiomon jälkeen matkamme jatkui. Pysähdyimme Taavetin linnoituksella ja Luumäen kirkolla.

Taavetin linnoitus

Taavetin linnoitus sijaitsee Luumäellä ja se on rakennettu Venäjän keisarikunnan armeijan toimesta. Linnoitus rakennettiin hidastamaan tai estämään Ruotsin kuningaskunnan mahdollista hyökkäystä Turun rauhan rajojen takaa.  Katariina II nimesi linnoituksen Davidovskaja Krepostiksi eli Davidovin linnoitukseksi Pyhittäjä David Tessalonikalaisen mukaan. Linnoituksen sotilaallinen käyttö lakkautettiin 1803 ennen Suomen sotaa.

taavetin linnoitus luumäki

"Linnoitus oli pieni kaupunki tuhansille ihmisille, joista osa asui linnoituksessa ja osa paikallisten asukkaiden taloissa. Lähes kaikki linnoituksen rakennukset sijaitsivat edessä näkyvällä alueella kauempana erottuvalle vallille saakka. Rakennukset, joita oli nelisenkymmentä, oli sijoitettu ruutukaavaan. Pääosa niistä oli rakennettu puusta, mutta osa taloista, kuten komendantin talo, oli tehty tiilistä. Rakennuskanta vaihteli vuosien mittaan tarpeiden ja rakennusten ränsistymisen mukaan. Lopullisesti linnoitus tyhjeni vuonna 1829, jolloin alueen jäljellä olevat rakennukset huutokaupattiin purettaviksi."


Linnoitus on siis todella ollut kaupunki asukkaille. Tällaisia vastaavanlaisia linnoituksen sisällä olleita kaupunkeja, jotka noudattavat eurooppalaista linnoituskaupunkien malleja, ovat Taavetin lisäksi myös Hamina ja Lappeenranta. Tällaisia bastioneilla ympäröityjä kaupunkeja olen nähnyt myöskin Riikassa, Kööpenhaminassa sekä tietenkin Lappeenrannassa tällä samaisella roadtripilla.


Taavetin linnoitus

Taavetin linnoitukseen on vapaa pääsy ja linnoitukseen pääsee tutustumaan opastaulujen avulla. Linnoituksesta löytyy myös frisbeegolf-rata. Linnoituksessa järjestetään kesäisin erilaisia tapahtumia. Kesällä linnoitukseen pääsee myös tutustumaan opastuskierroksien avulla. 


Taavetin linnoitus Luumäki

Luumäen kirkko Engel

Luumäen kirkko

Ajaessamme kohti Luumäen kirkkoa, tiesin välittömästi kenen käsialaa kirkon suunnittelu on ollut: C.L.Engelin. Kirkko on ristikirkko ja istumapaikkoja on noin tuhat. Me emme valitettavasti päässeet sisälle ihailemaan kirkkoa, sillä kirkko ei ollut auki. Toivottavasti vielä joskus pääsisi näkemään kirkon myös sisältä :)

Luumäki kirkko
Luumäen kirkon kellotapuli

Luumäen vanha hautausmaa
Luumäen vanha hautausmaa
Matkamme jatkui Luumäeltä kohti Imatraa - Imatran koskea sekä Imatran Valtionhotellia, joista lisää seuraavassa postauksessa :)

Aiemmat Roadtrip 2019 postaukset:

Verlan puuhiomo ja pahvitehdas - Unescon Maailmanperintökohde
Kiikunlähde - lähde, jonka tulevaisuus on vaarassa
Roadtrip alkaa - Tiiriskosken tehtaan kautta Hollolaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan