Slider

Roadtrip alkaa - Tiiriskosken tehtaan kautta Hollolaan!

tiistai 3. syyskuuta 2019

Tiiriskosken tehdas

Tänä kesänä teimme ystäväni kanssa jo neljännen roadtripin; aloitimme kesällä 2016, jolloin suuntasimme Porvooseen, Loviisaan, Fiskarsiin ja Billnäsiin. Seuraavan vuonna 2017 kiersimme Saariston rengastien autolla; Parainen, Nauvo, Korppoo, Houtskari, Iniö, Kustavi, Turku, Naantali, Askainen. Viime vuonna ajelimme Hankoon ja poikkesimme Taalintehtaalla, Mathildedalin ruukissa sekä Bengtskärin majakalla. Tänä vuonna suuntana oli Itä-Suomi; Hollola, Lahti, Kouvola, Lappeenranta, Imatra, Vääksy. 

Kesän 2019 reissu starttasi 29.6.2019 aamulla Tampereelta.

kukkivat puut

Ajelimme Hämeenlinnan kupeeseen Tiiriskosken tehtaalle, jonka avautumiseen oli puolisen tuntia. Ihmettelimme maalaismaisemaa ja aitauksessa olevaa ylämaankarjaa, jotka näyttivät hassuilta tukat silmillä pitkät sarvet ojossa. 

Lopulta pääsimme astumaan sisään Tiiriskosken tehtaan tiloihin; meidät vastaanotti astioiden hentoinen kilinä ja taustalla soiva rauhallinen musiikki. Valot ja varjot loivat tunnelmaa. Kiertelimme ja hypistelimme kauniita tavaroita. Ennen matkan jatkumista istahdimme hetkeksi kahvilan puolelle nauttimaan limsat.

Pian makasiini Hollola

Hollola Pian makasiini

Hollolan keskiaikainen kivikirkko
Hollolan keskiaikainen kivikirkko.

Matkalla Hollolaan havaitsimme tiekylttien perusteella, että samana päivänä järjestettäisiin Ironman kisa ja Hollolan joitakin katuja suljettaisiin lähituntien aikana liikenteeltä, jolloin Hollolaan saapuminen ja sieltä lähteminen vaikeutuisivat merkittävästi. Olisimme halunneet vierailla Hollolan keskiaikaisessa kivikirkossa sisällä, mutta kirkossa oli juuri alkamassa vihkiminen eikä meillä olisi aikaa odottaa vihkimisen päättymiseen asti. Tyydyimme siis kirkon ihailuun hieman etäämmältä.

Kirkon vieressä on Pian makasiini, joka myy kaikkia niitä merkkejä, joista itse pidän sisustuksessa (IB Laursen, Mynte, Maileg, Greengate jne). Puoti oli tulvillaan kaikkea ihanaa, mutta järki onneksi pysyi päässä ja rahat lompakossa ;) Kello tikitti kuitenkin eteenpäin ja matkalle oli suunniteltu vielä paikkoja, joissa olisi kiva käydä ennen kuin tiet suljettaisiin ja me jäisimme jumiin Hollolaan. Niinpä oli aika suunnata eteenpäin. Suuntasimme seuraavaksi Kiikunlähteelle, mutta kerron siitä seuraavassa postauksessa ihan oman postauksen verran.


Kinnarin tila Hollola
Kinnarin Tila.
Kiikunlähteeltä matka jatkui Kinnarin tilalle, joka on sisustuspuoti, jonka olin listannut to do listalleni. Harmillisesti tämänkin kohdalla vierailumme oli taistelua ajankulumista vastaan. Kinnarin tila vaikutti olevan suosittu vierailukohde, sillä parkkipaikka ei tyhjänä ehtinyt olemaan, kun lähteneiden vieraiden tilalle saapui toistuvasti uusia tulijoita. Paikka oli todella kaunis, ihana maalaismaisema ja viihtyisä ulkoterassi. 

maitolaituri

Lähtiessä Kinnarin tilalta oli pakko napsia vielä muutamat kuvat upeista ja muhkeista pioneista, joita oli valkoisen ja pinkin sävyissä! En ole koskaan nähnyt niin paljon pioneja samassa paikassa.

pioni kukkii

pioni
2 kommenttia:

  1. Kinnarin tila-siis VAU!Oikein kutsuu katsomaan lisää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Kinnarin tila on kyllä tosi viihtyisä! Tilalta löytyy mm. kahvila, jossa voi istahtaa kahville :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan