Slider

Olgan Farmilla

torstai 30. tammikuuta 2020

olgan farmi


Elämää Iitissä


Olen seurannut Olgan ja Tuukan elämää erityisesti Olgan blogin kautta. Temoset asuvat Iitissä, pienessä kunnassa Lahden ja Kouvolan välissä. Tuukka oli Apulanta-yhtyeen jäsen 1993-2005. (lähde) Nykyään Olga ja Tuukka toimivat Optipari yrityksessä, joka tuottaa elokuvia joista uusin elokuva - Aika jonka sain saa ensi-iltansa maaliskuussa 2020. Elokuva on tosielämään perustuva tarina huipputason esteratsastajasta Jaana Kivimäestä, jonka elämä muuttuu kertaheitolla halvauksen myötä. Olen nähnyt Yle Areenassa dokumentin ja olen kiinnostunut näkemään, millainen elokuva aiheesta on syntynyt. Olga Temonen esittää elokuvassa pääosaa eli Jaana Kivimäkeä.

Temosilla on kolme lasta, Helga, Hilma ja Torsti. Heillä ovat lisäksi toimineet sijaisvanhempina. Elokuvaprojektien lisäksi heillä on Olgan farmi, pieni kotieläinpiha. Kotieläinpihalla asustaa Temosten eläinkatras; aasi, lehmä, alpakoita, lampaita, vuohia, pupuja, hevosia, poneja  ja kanoja. Tila jota perhe asuttaa on nimeltään Marttilan tila, entinen rustholli eli ratsutila. 

Iitti Olgan farmi

Olgan farmi iitti olga temonen

Kesän roadtrip kulki Olgan farmin kautta. Kovin pitkää pysähdystä emme ehtineet tehdä, sillä meillä oli hieman kiire majapaikkaamme. Ehdimme kuitenkin käydä tukemassa kotieläinpihaa sisäänpääsymaksun verran ja katsella hieman ympärillemme - tapasimme mm. Armanin ja Carminan. Arman on pässi, joka on saanut nimensä Arman Alizadin mukaan sekä Carmina on kaunis  Welsh A ponitamma.

Iitti kotieläinpiha

valkoinen welsh poni

Tuona kesäisenä päivänä farmilla oli edelleen paljon vierailijoita paikalla, suurimmaksi osaksi perheitä nauttimassa rennonletkeästä maalaistunnelmasta. Mikä mahtava paikka vähän kehittää vastustuskykyä mullantuoksussa ja nauttia kiireettömyydestä! Hoplopit jäävät kakkoseksi sata nolla! Lapsilla oli silminnähden kivaa - ja toki hieman jännittävää, kun osaan aitauksia sai mennä sisällekin rapsuttelemaan eläimiä. Jos mietit mikä paikka olisi kiva kesällä kokea, tässä yksi erinomainen ajanviettokohde nähtäväksi yksin, kaksin tai koko perheen kera :)

welsh poni

Mikä? Olgan farmi
Mitä? Kotieläinpiha
Missä? Iitissä, 30km Kouvolasta, 45km Lahdesta ja 135km Helsingistä.
Mitä maksaa? (v. 2019) Liput 6€, suurperhelippu 30€ (2 aikuista + kaikki samassa taloudessa asuvat, omat alle 18v. lapset). Alle 1-vuotiaat vierailevat farmilla ilmaiseksi. Koko kesän kausikortti 15€/hlö.

traktoriEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan