Slider

Ensikertalaisena Matkamessuilla

lauantai 25. tammikuuta 2020

matkamessut

// lippu Matkamessuille saatu

Olin viime viikonloppuna Matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Minulla oli messuseuranani roadtrip ystäväni, jonka kanssa lähdimme messuilta etsimään inspiraatiota kesän reissua varten. Matkamessut ovat Pohjois-Euroopan suurin matkailutapahtuma, joka on jokseenkin vaikea ymmärtää, että meillä täällä Suomessa pidetään tällaisia valtavia tapahtumia.

Lauantai


Jäimme Pasilassa pois junasta ja lähdimme kävelemään Messukeskukselle. Ilmeisesti sivistyksessäni on jonkinlainen aukko, sillä en ole hoksannut Messukeskuksen sijaitsevan aivan Pasilan aseman vieressä. Josta päästäänkin siihen, että visiittini Messukeskukseen oli ensimmäinen sitten eräiden Studia-messujen, joihin muistan osallistuneeni joskus koulusta. Oli siis ehkä jo aikakin käydä tutustumassa!

Olimme lauantaina Messukeskuksen ovella puolen päivän aikoihin, olin hypännyt junaan Tampereelta kympin maissa. Väkeä virtasi yhtä matkaa kanssamme kohti messuja, mutta ovilla ei kuitenkaan ollut mikään ruuhka. Ensimmäisenä lähdimme katsastamaan kotimaanmatkailun puolta. Vastaan tuli paljon tuttujen paikkojen näytteilleasettajia, mutta myös monia uusia tuttavuuksia. Keräsimme hyvän määrän erilaisia esitteitä. geopark

 Messuilla pääsi osallistumaan kaikenlaisiin arvontoihin ja mekin muutamiin arvontalippuihin raaputimme nimemme. Kävimme myös Maata pitkin - lavalla kuuntelemassa erilaisia tarinoita; mm. Matka halki maagisen idän Rikun, joka liftasi Suomesta aina Intiaan asti. Riku sattuu olemaan samalla vielä tuttuni ja olen seuraillut sosiaalisen median välityksellä miten heidän matkansa eteni pari vuotta sitten tehdyn reissun aikana. 

Lisäksi kuuntelimme isän (Riku) ja pojan (Ossian 7v) interreilmatkasta viime kesältä Suomesta Euroopan halki Etelä-Ranskaan. Alunperin sukulaisten iloksi tehdyt youtubevideot saavuttivat myös muiden kuin sukulaisten huomion :) Ihan kaikilta vastoinkäymisiltä ei heidänkään reissullaan vältytty, mutta harvemmin kai matkoilla kaikki menee nappiin.

Neljän maissa lähdimme kohti Helsingin keskustaa ja hotelliamme, sillä jalat ja minulla varsinkin niskat olivat väsyneet kameran kantamisesta. 

Sunnuntai 


Sunnuntaina palasimme messuilemaan vielä hetkeksi, jolloin kiertelimme ulkomaanmatkailun puolta lisää. Jätin kameran suosiolla tavarasäilytykseen ja olo olikin aika paljon kevyempi. Kiertelimme muutamat paikat, jotka olin lauantai-iltana vielä merkannut muistiin. 


Mitä messuista jäi käteen?


Mielestäni messut olivat onnistuneet - väkeä ei ollut missään vaiheessa hirveäksi ruuhkaksi asti, vaikka messuilla oli kävijöitä jopa 68000. Ruokapaikoissa oli väkeä tosin aika paljon, mutta se oli tiedossa. Ihmiset olivat hyvällä tuulella ja minkäänlaista hermojen kiristystä ei ollut havaittavissa, kun vertaa vaikkapa aika ajoin käsityömessuihin, joilla ihmiset saattavat tuuppia ja töniä, tukkia koko kulkuäväylän tai olla muuten vaan olla huonolla energialla.

Kulkeminen messuille oli todella kätevää, ratikoita meni Messukeskuksen edestä säännöllisesti. Vessat olivat siistit eikä niihinkään ollut pitkiä jonoja. Huomasin miettiväni Tampereen messu- ja urheilukeskusta - miksi Tampereella tila tuntuu niin paljon kolkommalta ? Muistin, että suurimmaksi osaksi Tampereella halli on urheilukäytössä, joten mitään kovin pysyviä ratkaisuja ei halliin voi rakentaa. 

Saimme myös suunniteltua kesän roadtripia ja päätimme suunnata kohti rannikkoa, käydä ainakin Tankarin majakalla, Vaasassa ja Kokkolassa ja mitä niiden väliin mahtuukaan.

Kaiken kaikkiaan messut olivat onnistuneet, pidin erityisesti kotimaanmatkailun puolesta ja Maata pitkin -teemasta. Toivottavasti molemmat aiheet saisivat enemmänkin jalansijaa matkailun saralla, sillä rakkaassa kotimaassamme on huikean paljon upeita paikkoja, joissa käydä!matkamessut saimaa

maata pitkin


matkamessut helsinki messukeskus pasila

matkamessut kotimaanmatkailu
2 kommenttia:

  1. Minäkin piipahdin sunnuntaina matkamessuilla. Monipuolinen tarjonta ja muutamia hyviä matkavinkkejä nappasin messuilta mukaani. Kreikkalaisen ruuan ystävänä piti toki myös nauttia kreikkahenkistä ruokaa messuilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin yritin bongasta Turkin puolelta turkin herkkuja eli turkish delighteja, mutta tällä kertaa niitä ei ollut tarjolla, harmi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan