Slider

Kesäinen Helsinki

perjantai 11. lokakuuta 2019

eduskuntatalo

Kesälomani viimeisellä viikolla olimme muutaman päivän Helsingissä turisteilemassa. Ajatella, että nyt alkoi jo syysloma ja kesälomani päättymisestä tulee kuluneeksi pian jo kolme kuukautta. Miten nopeasti aika meneekään! 

Kävimme noiden päivien aikana mm. Kansallismuseossa (itse asiassa kahdesti) ja olin vaikuttunut Nick Brandtin Inherit the Dust näyttelystä, joka oli valokuvanäyttely. Lisäksi kävimme Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa, Vanhankaupunginkoskella, Oodissa, Temppelinaukion kirkossa sekä Tuomiokirkossa.

Käyn Helsingissä ihan liian harvoin. Monia ystäviä on muuttanut PK-seudulle, joten majapaikka löytyy aina jonkun luota. Kuten moni muukin kaupunki Suomessa, on Helsinkikin kesällä mahtava kaupunki "turisteilulle". Tampere on aina sydämeni valittu ja siellä on koti, mutta silloin kun haluaa "kadota" ihmismassaan, Helsinki tarjoaa siihen loistavan mahdollisuuden. Rakastan Helsingin korkeita kerrostaloja, katuvaloja, jotka roikkuvat katujen yläpuolella ja heiluvat tuulessa.

Ensi kesänä täytyy ehdottomasti tehdä uusi kesälomamatka Helsinkiin muutamaksi päiväksi :)

oodi kirjasto helsinki

Olen katsellut Oodin avautumisesta lähtien ihmisten kuvia ja somepäivityksiä Oodista, joten täytyihän se käydä tsekkaamassa itsekin. Kierreltiin Oodia ympäri ämpäri. Asiat, jotka sykähdyttivät oli mahdollisuus käyttää ompelukoneita, mukavat pienet työtilat omassa rauhassa, keinutuolit (!!) ja aivan ihanat maisemat Oodin terassilta. 

eduskuntatalo helsinki

eduskuntatalo
Oodin terassilta oli suora näkymä Eduskuntatalolle.

helsingin rautatieasema

valokuvia ympäristöministeriö

helsingin tuomiokirkko


Helsingin Tuomiokirkko on varmasti yksi kuvatuimpia nähtävyyksiä Helsingissä ja Suomessa, onhan se paraatipaikalla Senaatintorilla. Aikaisemmin olen ihaillut kirkkoa vain ulkopuolelta, mutta kirkon ollessa auki piipahdimme katsomaan kirkkoa sisältäkin. Olin yllättynyt, miten pieni kirkko olikaan sisältäpäin. Tuomiokirkko on sisältä kuitenkin kaunis, yksinkertainen - mutta näyttävä.



helsingin tuomiokirkko

kansallisarkisto helsinki

kaisaniemenranta kaisaniemi

Kävelimme eräänä iltana Kaisaniemen rannassa katselemassa auringonlaskua. Vieressähän sijaitsee Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, joka täytyy ottaa vaikkapa ensi kesänä vierailukohteeksi. Tällä kertaa puutarha oli jo suljettu kun kuljimme rantaa pitkin.

kaisaniemi

temppeliaukion kirkko helsinki

Temppeliaukion kirkko, jonka olin nähnyt aiemmin vain kuvissa. Vierailuhetkellämme paikalla oli pianisti soittamassa ja kirkossa meidän lisäksemme ihan hirveä määrä turisteja. Eihän se turistimäärä ollut mitään verrattuna vaikkapa Pietarissa Iisakin kirkkoon tai Verikirkkoon, mutta hämmentävän paljon turisteja silti oli ajatellen sitä, että olimme Suomessa. Kaikesta väkimäärästä huolimatta kirkossa valitsi kuitenkin rauhaisa tunnelma.

temppeliaukion kirkko

helsinki kamppi pysäkkikahvila


Kampissa eräs metropysäkki oli poistettu käytöstä ja siihen oli tehty hauska pysäkkikahvila. Mahtava idea! Toivottavasti kahvila ei jäisi vain yhden kesän jutuksi :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan