Slider

Katajajärven laavu

lauantai 21. marraskuuta 2020


Huhtikuussa kävin tutustumassa uuteen retkipaikkaan, kun Korona jälleen kiristi hermoja. Katajajärven laavu Kangasalla oli erään lauantain retkikohde. (Huom! Katajajärviä löytyy Suomesta useampi, kannattaa siis olla tarkkana, mihin Katajajärvelle on menossa. Itse suuntasin nimenomaan Kangasalle.) Katajajärven laavu on osa Kaarinanpolkua. Kun ajelin kohti Katajajärven laavua, navi kuljetti minua pientä ja mutkikasta metsätietä pitkin. Muistan miettineeni, mitä ihmettä teen jos minua vastaan tulee toinen auto tai jos auto jää jumiin johonkin. 

Päästyäni laavulle ja juteltuani paikallisten lintutietäjien kanssa, kävi ilmi, että laavulle on jokin helpompikin reitti. Katsottuani kartasta jälkikäteen, olin todella tehnyt aikamoisen kiertotien Kulomaantien kautta, kun Tampereen Olkahisista tai Kangasalan aseman kautta Teljontietä olisi päässyt huomatavasti lyhyemmin perille.
Rupateltuani laavulla ennestään olevien henkilöiden kanssa kävi ilmi, että Katajärven laavun läheisellä niemekkeellä on kaakkurin pesimäpaikka ollut jo vuosikymmeniä. Minulta tiedusteltiinkin tulinko mahdollisesti bongailemaan kaakkuria, mutta näin ei ollut. 

"Lintuseurue" poistui aika pian saavuttuani ja ehdin juuri ja juuri säheltämään nuotion uudelleen palamaan, kun seuraani liittyi kaksi nuorta naista. Keskusteltuamme kävi ilmi, että hekin olivat ensimmäistä kertaa kyseisellä laavulla. 


Katajajärven laavu


Mikä? Katajajärven laavu Katajajärven rannalla Kangasalla, osana Kaarinanpolkua.
Missä? Kulonmaantie 331, 36100 Kangasala
Mitä? tulentekomahdollisuus, polttopuut ja käymälä
Miten? Laavulle pääsee kahta eri tietä, toinen ohjaa osoitteenmukaisesti Kulomaantietä, mutta myös Teljontien kautta pääsee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan