Slider

5 nähtävyysvinkkiä Pietariin matkaavalle

sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

pietarhovi

Yle uutisoi  vastikään, että Venäjä olisi ottamassa käyttöön ilmaisen e-viisumin, mutta vielä ei ole varmuutta koskisiko se suomalaisia. 

Olen aiemmin esitellyt blogissa Pietarin matkaltamme upeimmat metroasemat, sekä kertonut mm. siitä, miten venäjänkielentaidosta olisi ollut hyötyä! Nyt esittelen muutamat nähtävyydet, joissa kannattaa ehdottomasti käydä. pietarhovi peterhof


1. Pietarhovi

Pietarhovi sijaitsee Pietarin keskustasta hieman kauempana (n. 30 km lounaaseen), mutta jonne kuitenkin pääsee juna + bussi -yhdistelmällä. Juna Pietarhoviin lähti Baltian asemalta (Балтийский вокзал, Baltijski vokzal) ja jäimme pois Uusi Pietarhovi -asemalla (Новый Петергоф, Novyi Petergof) Uuden Pietarhovin aseman edestä lähti bussi, jolla pääsi aivan Pietarhovin yläpuutarhan sisäänkäynnin eteen. 

Pietarhovin nettisivuilta näkee kartan, josta voi katsoa miten valtava alue onkaan. Kartta kannattaa tulostaa itselleen varmuuden vuoksi mukaan, sillä en muista että me olisimme paikanpäällä saaneet ko. karttaa liput ostettuamme. Meillä kävi juna-aikataulujen kanssa pieni virhe ja jouduimme odottamaan Baltian asemalla 1,5h seuraavan junan lähtemistä Pietarhoviin. Pietarissa etäisyydet ovat pitkiä, joten emme lähteneet kuluttamaan tuota aikaa muualla kaupungissa, koska pelkäsimme, että missaamme junan. 

Matka Pietarin keskustasta Pietarhoviin kesti yhteensä n. 40-45 minuuttia, riippuen bussien kulkemisesta. Pääsimme bussilla kulkiessamme todistamaan hauskaa tapaa ostaa lippu; bussi oli aivan täpötäynnä. Käytävät olivat aivan täynnä väkeä ja minä ja puolisoni pääsimme bussiin sisään, mutta jouduimme jäämään ihan kuskin kopin taakse. Yhtäkkiä mieheni ojentaa minulle venäläisiä ruplia, jotka on kai tarkoitus toimittaa bussikuskille, sillä joku matkustaja haluaa ostaa lipun. Hetken päästä kuski lähettää takaisin lipun vaihtorahoineen. Olimme lukeneet jostain, että tällaista rahojen lähettämistä saattaa tapahtua ja kieltämättä oli melko hauska todistaa sitä. Mielessäni mietin, miten tällainen mahtaisi onnistua Suomessa..

Pietarhovin porteista sisäänpäästyämme näimme valtavan puisto-alueen, jonka toisessa päässä oli henkeäsalpaavan kaunis Pietarhovin Palatsi. Lähdimme kulkemaan kohti Palatsia ihaillen lukuisia suihkulähteitä, joita kerrotaan Pietarhovissa olevan jopa 144 suihkulähdettä. Alueella kiertää 40km vesiputkia ilman yhtäkään pumppua. 

Me ostimme liput Pietarhovin palatsin oikeanpuoleisesta lipunmyyntipisteestä. Luulimme saavamme lipun, jolla pääsisi näkemään enemmänkin aluetta, mutta lipulla pääsikin sisään vain alapuutarhaan ja varsinainen palatsi jäi näkemättä sisältä kokonaan. Nyt jälkikäteen kun tutkin lippuvaihtoehtoja, niin niitähän riitti. 

Palasimme kaupunkiin Pietarhovin satamasta lähtevällä kantosiipialuksella, jonka ikkunasta näki hieman erilaisia maisemia. Matka Pietarhovista Eremitaasin läheisyyteen taittui n. 20 minuutissa.
baltiskaya petersburg
Baltiskaya metroasema.

plosshad vosstania
Ploschad Vosstania 


2. Metroasemat

Tein postauksen 5 hienoimmasta metroasemasta Pietarissa. Erityisesti punaisen metroreitin asemat olivat toinen toistaan upeampia. Metroasemabongailu on siis loistavaa nähtävyyksien kiertelyä vaikkapa sadepäivänä! 

peter and paul fortress petersburg

neva tours


3. Kanaaliajelu Neva-joella

Olemme käyneet veneajelulla aina kun se on matkakohteessamme ollut mahdollista. Veneajelu tarjoaa mahdollisuuden lepuuttaa jalkoja kilometrien kävelyn jälkeen, mutta samalla voi kuitenkin nähdä matkakohdetta hieman eri puolilta.
Pietarissa kanaaliajelukierroksia tarjonneita yrityksiä oli useampia ja veneitä näkikin jatkuvasti kulkemassa kanaaleissa. Useimmat kierrokset kulkevat Neva-joen kautta, joka olikin aika upea elämys, sillä ollakseen joki, Neva on todella iso.


Cabin of Peter the Great

Cabin of Peter the Great russia


4. Pietari Suuren tupa

Pietari Suuren tupa rakennettiin 24.-26.5.1703 ja on Pietari Suuren ajalta ainoa säilynyt puurakennus. Vuonna 1844 sen ympärille rakennettiin tiilikuori suojaamaan sitä. Pietari Suuri asui mökissään aina ollessaan kaupungissa aina vuoteen 1708 asti. Mökki on kooltaan n. 60 m2 ja siinä on kolme huonetta; olohuone, makuuhuone ja työhuone. 

peter and paul church russia

russia church
Pietari-Paavalin kirkkoon on haudattu kaikki Venäjän keisarit Pietari I:stä lähtien.

5. Kirkot


Kun kiipeää katsomaan, miltä Pietari näyttää ylhäältäpäin, huomaa että lukuisia kirkontorneja pistää esiin. Mekin kiersimme monta kirkkoa, kuten mm. Iisakin kirkon, Kirkko veren päällä, Pietari-Paavalin kirkko.. 


Pietarissa ehdimme näkemään viiden päivän aikana paljon, mutta paljon jäi silti näkemättä. Ehkä vielä jonain päivänä palaamme tallaamaan Pietarin katuja, kuka tietää.4 kommenttia:

  1. Kyllä siellä Pietarissa on vaan kaikki suurta ja mahtavaa, maanalaisia metroasemia ja jokea myöten. Hauska tarina tuosta lipunostosta. Eläytyvästi kirjoitettu teksti.

    VastaaPoista
  2. Joo, Pietari oli kyllä ihan oma lukunsa. Veikkaan, että vastaavia paikkoja ei kovin montaa ole maailmassa. Pietari on sinänsä vielä mahtava kohde, että sinne pääsee kätevästi junalla eikä matkustaminen ole älyttömän kallista. Varsinkin kun nyt lokakuussa tulee e-viisumi käyttöön, joka houkuttaisi itseäni piipahtamaan Viipurissa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan