Slider

Paloista virkattu nukenpeitto

keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

isoäidin neliö, virkkaaminen, nukenpeitto

Kesäkuu on jo kohta puolivälissä, Juhannuskin kolkuttelee jo näköpiirissä. Juhannuksen sääennuste ei tiedä luvatako lumisateita vai käristyskupolia. Jotain siltä väliltä riittäisi minulle. Juhannuksesta alkaa minun kesälomani, joten toisaalta ihan sama sataako räntää, kunhan aamulla saa kääntää kylkeä, jos siltä tuntuu :)

Viikonloppuna seurailin Ommel -tapahtuman Instakuvia ja olin hieman kateellinen. Olisi mahtavaa, jos virkkaajillekin olisi vastaavanlainen tapahtuma. Ompelu ei omiin harrastuksiini kuulu enkä edes omista ompelukonetta. Ihailen silti suunnattomasti niitä, jotka ompelukonetta osaavat käyttää. Itselleni ompelu on vähän kuin pakollinen paha. Virkkaaminen on paljon yksinkertaisempaa ;)

Kuvissa näkyy nukenpeitto, jonka virkkasin jämälangoista. Virkkailin pieniä isoäidinneliöitä jemikseen ja loput palat virkkasin ihan täysistä keristä, koska malttamattomana en jaksanut odotella lankojen kulumista. Virkkasin peittoon yhteensä 30 palaa. Langat ovat hieman eri paksuisia, mutta olen virkannut peiton kuitenkin samalla nro 2,5 koukulla. Peitto ei ole siis ihan suora, mutta haittaakos tuo ;) 

virkattu peitto värikäs

peitto puuvillakangas nukelle

lapselle nukenpeitto
4 kommenttia:

 1. Virkkaus ei tunnu Suomessa olevan niin kova juttu kuin esimerkiksi täällä Yhdysvalloissa. Itse tykkään virkkauksesta kovasti, mutta viime aikoina olen pääasiassa neulonut. Ompelu ei ole minulle yhtä mieluista, vaikka joskus ompelenkin. Se johtuu siitä, etten ole kovin taitava ompelija. :D Kivan peiton olet virkannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin yleensä virkkaan, joskus syksyisin ja talvisin tulee neulottua sukkia tai lapasia.
   Nyt on ollut taas kausi, kun käsityöt eivät ole houkutelleet juurikaan. Miten se kiinnostus näkyy Yhdysvalloissa?

   Poista
 2. Oi, miten suloinen peitto. Kyllä tuon alla kelpaa nukkejen nukkua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan