Slider

Killinkosken wanha tehdas - monipuolinen nähtävyys

perjantai 21. kesäkuuta 2019

killinkoski

Jälleen kerran on laitettu ruksi vierailemattomien paikkojen kohdalle! Tällä kertaa ruksin sai vetää Killinkosken kohdalle. Killinkoski on pieni kylä Virtain lähellä.

Killinkosken vanha P.G.Holmin (myöh.Inka Oy) nauhatehdas on kuuluisan arkkitehdin Josef Stenbäckin suunnittelema tehdasrakennus, jonka vanhimmat osat ovat valmistuneet v.1908 ja rakennus kuuluu suojelukohteisiin. Josef Stenbäck oli suomalainen arkkitehti ja insinööri, joka suunnitteli erityisesti kirkkoja. Stenbäckin perhe oli vahvasti kristillinen, jonka uskotaan vaikuttaneen hänen erikoistumiseensa kirkkojen suunnitteluun. Stenbäck suunnitteli 35 toteutettua kirkkorakennusta, noin 30 kirkon korjaus- ja muutossuunnitelmat sekä kellotapuleita. Hänen viimeisin suunnittelemansa kirkkorakennus on Killinkosken kirkko.

Killinkosken vanha tehdas on monipuolinen nähtävyys, sillä sen neliöihin kätkeytyy nykyään Into-keskus, Nauhateollisuusmuseo, Kamerataivas - Suomen kameramuseo, Josef Stenbäck ja Killinkoski -näyttely, Taidegalleria Killin Kalleria, Nostalgiset lelut -näyttely, Parturi-kampaamo kylämuseo, VPK:n palokaluston näyttely, Kirpputorihalli ja Kirjakirppu, Taiteilija Marjaliisa Pitkärannan näyttelytila, Vanhojen opetustarvikkeiden kokoelma, Killinkosken Tehdasmyymälä ja Wanhan tehtaan kuppila. Jokaiselle löytyy siis varmasti jotakin mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.

Voisi luulla, että kaikkien näiden edellä mainittujen kohteiden näkemiseen menisi vähintäänkin kaksi päivää niin museot ovat melko pieniä, joten reissuun ei tarvitse varata aikaa kuin muutama tunti, riippuen toki kuinka tiiviisti haluaa tutkailla museoissa. Jos liika keskittyminen alkaa väsyttää, voi käydä kahvilassa juomassa kupin kahvia ja syömässä jotain pientä tai tekemässä kierroksen kirppiksellä :)

Killinkosken wanha tehdas on avoinna ma-pe 10-17, la 10-15, su 12-17. 

virrat killinkoski stenbäck

killinkosken wanha tehdas

nauhamuseo killinkoski


nauhamuseo

stenbäck killinkoski

reikäkone

killinkoski virrat

killinkoski

lemmikki kukka kesä suomi

wanha tehdasmiljöö

koristeomenapuu kukka

MITÄ? Killinkosken vanha tehdasmiljöö
MISSÄ? Killinkoskella, Virtain lähellä
MITEN? Tampereelta pääsee Ähtäriin vievän bussin kyydissä. Bussista jäädään Killinkosken Inka th pysäkillä, kävelyä pysäkiltä vielä n. 400m. Matka-aika Tampereelta n. 2h.
PALJONKO MAKSAA? Killinkosken vanhaan tehtaaseen on vapaa pääsy!

killinkosken kirkko stenbäck
Josef Stenbäckin viimeisimmäksi kirkkosuunnitelmaksi jäänyt Killinkosken kirkko.
Ihanaa Juhannusta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan