Slider

Blogisisarten tapaaminen Tampereella

keskiviikko 15. marraskuuta 2017

alleduuri tampere kahvila

Lokakuun lopulla kävelin Itsenäisyydenkatua jännittynein, odottavaisin ja innostunein tunnelmin. Tampereen sää oli märkä ja taivas oli harmaa. Olosuhteet eivät kuitenkaan saaneet pilaamaan päivääni, kun astuin Tammelan kaupunginosassa olevan Alleduuri-kahvilan ovesta sisään.

Olimme sopineet Blogisisarien kanssa ensimmäisen yhteisen tapaamisen Tampereelle ja paikalle pääsikin kymmenkunta sisarta hieman eri puolilta Suomea erilaisten välimatkojen päästä.

erityisruokavaliot alleduuri

alleduuri

Alleduuri - kahvila, joka huomioi erityisruokavaliot


Alleduuri on uusi, elokuussa avattu kahvila Tampereen Tammelassa. Alleduuri poikkeaa monista muista kahviloista siinä, että tarjonnassa on huomioitu hyvin erilaiset allergiat ja erityisruokavaliot. Kahvilan kaikki tuotteet ovat maidottomia, munattomia, pähkinättömiä, gluteenittomia sekä kalattomia. Seuraavaksi joku saattaa ajatella, että mitä salaatinlehtiä kahvilassa sitten on tarjolla, jos tuotteet eivät sisällä "mitään" ? Voin vakuuttaa, että ellen tietäisi tuotteiden olevan "kaikettomia", en todellakaan olisi huomannut eroa - paitsi siinä, että maut olivat todellakin kohdallaan ja tuotteet herkullisia! 

Meille oli varattu kahvilan yläkerta tapaamistamme varten, jossa herkuttelimme niin suolaisilla kuin makeillakin herkuilla rupatellen sisarien kesken tutustuemme toisiimme. Alleduuri on kauniisti sisustettu ja tunnelma kahvilassa on rauhallinen. Minä, joka luulin käyneeni lähes jokaisessa Tampereen kahvilassa, olin täysin missannut tällaisen ihanan kahvilan vieläpä entisessä asuinkaupunginosassani! 

alleduuri

alleduuri

Vuosisadan museossa sekä Lähi-idän makuja maistelemassa

Vatsat täynnä herkkuja suuntasimme kohti Vapriikkia. (Vapriikki muuten palkittiin Vuosisadan museoksi!)  Vapriikissa vierailimme mm. Birckala 1017 -näyttelyssä, joka on hiljan avattu. Ihailimme Lelunäyttelyn nukkekotia ja nukkekodin ympärillä pyörikin puolen tusinaa naisia hihkuen innosta ja riemusta :) 

Parin tunnin kulttuuriannoksen jälkeen oli aika taas hieman syödä ja pöytävaraus olikin tehty Kuninkaankadun Zeytuunista, joka oli itselleni uusi tuttavuus. Zeytuunissa söin Halloumisalaatin, joka oli oikein hyvä ja sopiva annos pienempään nälkään.

Huikean hieno päivä oli alkanut kääntyä iltaa kohti ja oli vähitellen aika sanoa heipat uusille ihanille tuttavuuksille ja mennä kotiin hymy korvissa asti miettimään, miten hienon päivän olikaan saanut kokea ja miten mahtaviin ihmisiin saanut tutustua!

Kiitos Blogisisaret, on ollut huikean hienoa tutustua erilaisiin genreihin bloggaamisessa, erilaisiin ihmisiin blogien takana sekä saada tukea niin blogiin kuin sen ulkopuolisiinkin asioihin

alleduuri kahvila tampere

alleduuri kahvila tampere

Blogisisarien postauksia päivästä

Muiden Blogisarien postauksia tapaamisestamme löydät näistä linkeistä:

Katarimarian proosallinen arki ja muut räpellykset - Blogimiittailua Tampereella
Kotomo - "Kaiketon" kahvila Alleduuri Tampereella ja Blogisisarten tapaaminen
Turkooseja unelmia - Blogisisaret Tampereella - Alleduuria ja Vapriikkia
Ruoka-alkemisti - vierailulla kahvila Alleduurissa

alleduuri kahvila tampere
13 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus, kiitos vielä hyvästä seurasta!

  Oot saanut todella kauniit kuvat ja ikuistettua Alleduurin tunnelman joten erityisen hyvin :) Mua harmittaa kun käytössä on objektiivi joka sopii hyvin ruokakuvaukseen, eli lähentää kohdetta entisestään. Mutta tilakuvauksessa se ei sitten olekaan ihan niin toimiva, joten kaikki kuvat on aika tiukkaan rajattuja. Toisaalta enemmän kuvaankin ruokaa kotona pöydällä kuin ympäristöä että tän hetkiseen käyttötarkoitukseen se toimii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos itsellesikin mahtavasta seurasta :)

   Mullakin on Canon 50mm kiinteä objektiivi, jossa on hyvä valovoima, mutta "jalkazoomi". Sillä saa kivasti otettua potretteja, mutta hankittuani Sigman 24-105 olen sillä kuvannut pääsääntöisesti viime aikojen kaikki kuvat. Tuo Sigma on hyvä juuri tilakuvauksessa (kun tuolla 50mm saa kävellä aika kauas, että kohde mahtuu kuvaan), mutta sen heikkous on valovoima. Onneksi Lightroom tekee ihmeitä ;)

   Poista
  2. Mulla on vielä kamera jossa on kroppikerroin, joten 50mm objektiivi onkin todellisuudessa 80mm setti... Oon kyllä harkinnut jossain vaiheessa toisenlaisen objektiivin hankkimista, mutta se on vielä suunnittelutasolla. Toistaisesti tuo 50mm on toiminut ruokakuvissa hyvin (vaikka joskus vähän kädet meinaa loppua jakkaralla seisomisesta huolimatta).

   Lightroom on kyllä melkoinen epeli joka saa kuvat hehkumaan.

   Poista
 2. Kauniit kuvat tosiaan!
  Kiitos vielä seurasta ja kivasta päivästä! :)

  VastaaPoista
 3. Kauniisti olet saanut Alleduurin tunnelman ikuistettua! Kiitos kivasta päivästä minunkin puolestani :) Lisään postauksesi linkin omaan miittijuttuuni, kunhan ehdin.

  VastaaPoista
 4. Oli ihana nähdä ja tutustua sinuun ja muihin sisariin! Sun kuvat on kyllä niin onnistuneita ja kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei niin oli! ja kiitos kehuista :) Toivottavasti nähdään pian uudestaan!

   Poista
 5. Toivottavasti tavataan taas! Meillä oli mukava päivä.

  VastaaPoista
 6. Niin kauniita kuvia jälleen kerran! Sinulla kyllä on kuvaamiselle silmää :) Näitä postauksia lukiessa tulee pieni kaiho, kun haluaisin kovin takaisin tuohon päivään ja siihen ihanaan tunnelmaan mitä meillä oli! Kiitos vielä ja toivottavasti tavataan pian uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja anteeksi, että vastaus on viipynyt! Jo todellakin, oli huikea päivä - toivottavasti vastaavia tulee lisää vielä <3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan