Slider

Bloggaribrunssi Wetterhoffilla

tiistai 23. toukokuuta 2017

wetterhoff bloggaribrunssi

Starttasin auton lauantai-aamuna 20.5.2017 klo 8.30 Tampereella ja suuntasin nokan kohti Hämeenlinnaa ja Bloggaribrunssia Wetterhoffin talossa. Hämeenlinnassa on tullut käytyä mm. Rantasipi Aulangolla sekä Hämeen linnassa, mutta Wetterhoff oli minulle täysin uusi tuttavuus.

Wetterhoff bloggaaja

Wetterhoffintalo bloggaajabrunssi Ihana

Bloggaajabrunssilla oli tarjolla brunssia ja pöydät notkuivat mitä herkullisempia tarjoiluja. Tarjoilut olivat paikallisten yrittäjien käsialaa ja kaikki oli katettu todella kauniisti esille! Itse olin onneksi hyvissä ajoin (kerrankin!) paikalla, joten ehdin rauhassa kuvailemaan näitä notkuvia pöytiä :>

Wetterhoff bloggaribrunssi

Wetterhoff Ihana

Brunssi alkoi Wetterhoffin talossa Fredrika Wetterhoff säätiön toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskisen alkusanoilla sekä talossa toimivien toimijoiden esittelyllä. 

Brunssin nauttimisen lomassa myös paikalle saapuneet bloggaajat esittäytyivät, allekirjoittanut mukaanlukien. Paikalle oli saapunut noin kolmisenkymmentä bloggaajaa ja muutaman bloggaajan tiesinkin entuudestaan: Peace&Style, Prinsessajuttu, Ripaus tunnelmaa, Hupsistarallaa, Mansikkatilan mailla, Mehukekkerit. Esittelykierroksen aikana bongasin myöskin Blogisiskon, Villa Valko:n :)

bloggaribrunssi

bloggaribrunssi

Bloggaajaesittelyn jälkeen jakauduimme kahteen ryhmään: toinen ryhmä lähti kiertämään taloa ja toinen ryhmä jäi tutustumaan talossa toimivien toimijoiden pöytiin ja heidän tuotteisiinsa. Sen jälkeen vaihdettiin ja pääsimme puuhailemaan erilaisiin työpajoihin; kässäpussin tuunaukseen, korupajaan ja korvisten askarteluun Ihana-lehden ohjeella.

Wetterhoff bloggaribrunssi Hämeenlinna

Talokierroksella pääsimme tutustumaan Fredrika Wetterhoffin elämään sekä Wetterhoffin talon historiaan. Kuka oikein oli Fredrika Wetterhoff ?

"Vähävaraisten tyttöjen kouluttaminen oli Fredrika Wetterhoffin (1844–1905) elämäntyö.
Idea sai alkunsa, kun hän yritti kouluttaa entisiä naisvankeja käsityöammattiin. Tulokset olivat laihanlaiset. Fredrika tuli siihen tulokseen, että naisen tulisi ensin hankkia ammatti ja sitä kautta vahva itsetunto. Jälkikäteen on hankala korjata virheitä.
Fredrika ajatteli, että ammatti ja toimeentulo suojaisi tyttöjä ikävyyksiltä. Muun muassa nämä ajatukset saivat Fredrikan perustamaan tyttöjen työkoulun Hämeenlinnaan vuonna 1885.
– Hän oli poikkeuksellinen, koska ei antanut sukupuolensa rajoittaa tekemisiään. Se oli tuohon aikaan hyvin epätavallista. Hän oli kaikkea muuta kuin vain pitsiä virkkaava porvarisnainen, tutkija Inka-Maria Laitila kertoo." (lähde)
Tänä päivänä Wetterhoffin talo on kymmenien luovien alojen yrittäjien toimitila. Wetterhoff -myymälä palvelee katutasossa. Lisäksi arvorakennuksessa on kokous- ja tapahtumatiloja.
Wetterhoff-koulutusta antaa tänä päivänä Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelma sekä Ammattiopisto Tavastian käsi- ja taideteollisuusala sekä tekstiili- ja vaatetusala.

Wetterhoffintalo bloggaribrunssi Hämeenlinna

Bloggaribrunssi oli minulle ensimmäinen blogitapahtuma ja oli huisin jännittävää ja samalla myös ihanaa tavata muita bloggaajia :)

Wetterhoff Hämeenlinna bloggaribrunssi

Wetterhoff Hämeenlinna

Wetterhoff Hämeenlinna

Hämeenlinnassa pitäisi ehdottomasti päästä käymään uudemmankin kerran (vaikkapa kesällä!), sillä Hämeenlinnastakin löytyy jos jonkinlaista putiikkia ja nähtävyyttä, joissa käydä. Siihen saimmekin hyviä vinkkejä goodiebageissa, jotka saimme matkaamme tapahtumasta. Niistä löytyi mm. esitteitä Hämeenlinnassa vierailua varten, hauska parkkikiekko, muistikirjanen ja Sibelius -aiheinen helleviuhka.

Fredrika Wetterhoff Hämeenlinna bloggaribrunssi

Wetterhoff Hämeenlinna bloggaribrunssi

kotikki Wetterhoffintalo Hämeenlinna

Wetterhoffintalo

koruverstas Klova Wetterhoffintalo Hämeenlinna

Wetterhoffintalo

bloggaribrunssi

Ihana lehti

Cobblerina Wetterhoffintalo

Kiitos Wetterhoffin talo sekä kaikki toimijat, oli mahtava päivä! Tällaiset jutut saavat innostumaan bloggaamisesta sekä käsitöistä entistä enemmän :)

bloggaribrunssi Hämeenlinna puuvillalankaa Wetterhoff

Ihana lehti Wetterhoffintalo

PS. Blogini osoite on hieman muuttunut uuden domainin myötä! Se on nyt www.kasintehtyajakaunista.fi Olen jo ehtinyt muutamat somekanavat päivittämään ajantasalle, mutta ilmoitathan minulle, jos jokin linkki ei toimi oikein.


7 kommenttia:

 1. Oi, oletpa mukavaan tapahtumaan päässyt mukaan. Ja, oi mitkä tarjoilut ja puitteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä huikeaa! Ja puitteet ja tarjoilut olivat kyllä enemmän kuin kohdillaan :) Kiva kun kommentoit!

   Poista
 2. Ompas ihanat kuvat!
  Kiva oli tavata, vaikka harmittavan vähän ehdittiin juttelemaan, ens kerralla sitten lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos - kieltämättä itsekin olen tosi tyytyväinen kuviin :) Mikäpä siinä kuvaillessa kaunista taloa! Joo, oli kiva nähdä, vaikkakin pienesti vain - kesällä ehkä uudelleen ?

   Poista
 3. Kiva, kun pääsit mukaan! Oli mukava tavata!
  Kaarina/ Ihana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos itsellesi, oli todellakin kiva tavata :) Kiva kun kommentoit! :)

   Poista
 4. Olipa kiva tavata! Ja huiii miten paljon kuvia olit ehtinyt ottaa. Mun postauksessa tulee olemaan niin paljon vähemmän. Nautin muuten ihan hirveästi kaikesta pienestä näpertämisestä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan