Slider

Luonnon helmassa: Hatanpään Arboretum.

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

hatanpää arboretum

Viime viikonloppuna suuntasin Tampereelle Hatanpään Arboretumiin. Arboretum eli puulajipuisto on nimitys viheralueesta, johon on kerätty systemaattisesti tai satunnaisesti yleensä yhtä kasvisukua tai heimoa laajempi kokoelmapuuvartisia kasveja. Arboretum voi olla hoidettu, jolloin se muistuttaa puutarhaa, tai se voi olla hoitamaton, luonnontilainen puisto. Arboretum voi olla yksityisen, yhteisön tai jonkin kaupallisen tahon omistama näyte- ja kasvitarha. (Lähde: Wikipedia)

arboretum hatanpää

Hatanpään Arboretum on yksi kauneimpia paikkoja Tampereella ja pyrin itse käymään Arboretumissa aina kerran kesässä tuoksuttelemassa ja kuvailemassa kauniita ruusuja. Yleensä kierroksen päättää kahvihetki Arboretumin kahvilassa. 

arboretum hatanpää tampere

Hatanpään arboretum sijaitsee noin kolme kilometriä etelään Tampereen keskustasta Hatanpään niemellä, Pyhäjärven rannalla. Hatanpään sairaala on aivan puiston läheisyydessä. Arboretumin alueeseen kuuluu kolme eri puistoa. Hatanpään kartanoa ja huvilarakennusta ympäröi vanha kartanopuisto, viralliselta nimeltään Hatanpäänpuisto-Kartano. 

Varsinaiseksi arboretumiksi on kutsuttu 1970-luvulla rakennettua kasvilajipuistoa, joka on viralliselta nimeltään Hatanpäänpuisto-Arboretum. Sen eteläpäästä alkaa Vihilahdenpuisto.

Hatanpään arboretumissa voi tutustua puihin, pensaisiin, perennoihin, yksivuotisiin kesäkukkiin sekä maustekasveihin. Arboretumin helmi on ruusutarha, joka sijaitsee Hatanpään kartanorakennuksen eteläpuolella. Ruusutarha rajautuu vanhaan kartanopuistoon.

Puistossa sijaitsevat myös Hatanpään kartano, asuntopalatsi Idmanin huvila sekä Hatanpään kartanon vanha navetta, jossa on sairaalan varasto- ja vertstastiloja. Kartanorakennus on yrityskäytössä, ja sitä voi vuokrata juhlatiloiksi. Huvilarakennuksessa on Tampereen kaupungin työtiloja. Arboretumissa on myös kesäkahvila ruusutarhan lähistöllä. (Lähde)


hatanpää arboretum tampere

Arboretumissa oli paljon ihmisiä liikkeellä siitäkin huolimatta, että tuuli todella kovaa ja talvitakille oli jo tarvetta. Hieman koleasta säästä huolimatta kauniit syksyn värit valloittivat ja seurailin hetken myös sorsien touhuja Pyhäjärven rannalla.

hatanpää arboretum

Valokuvaamisesta on tullut aina vain rakkaampi harrastus ja panostinkin jokin aika sitten uudempaan kalustoon siirtyen satasarjalaisesta ykkössarjalaiseen. Enää ei voi ainakaan laittaa huonoja kuvia kameran piikkiin, nyt syy on vain ja ainoastaan kuvaajassa ;) 


hatanpää tampere

arboretum hatanpää

arboretum hatanpää tampere

sorsa

sorsa

PS. Blogini sivuja on käyty katsomassa jo yli 13 000 kertaa! Huisia! :)2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan