Sisällön tarjoaa Blogger.

154. Kööpenhamina kuudessa päivässä: päivä 1


Viime kesänä, heinäkuussa 2016 matkustimme Kööpenhaminaan vajaan viikon reissulle. Lähdimme perjantaina 15.7. puolen päivän hujakoilla ja itse asiassa olimme perillä Tanskan aikaa vähän vajaa klo 13.00. Ihanan nopeaa!


Ensimmäisenä päivänä hankimme Copenhagen cardit (Kööpenhamina kortti), jolla pääsi ilmaiseksi sisään suurimpaan osaan Kööpenhaminan nähtävyyksistä sekä sai matkustaa julkisilla kulkuvälineillä ilmaiseksi. Päästyämme Kööpenhaminan keskustaan vietyämme ensin hostelliin matkalaukut, suuntasimme ensin Rundetaarniin. Rundetaarn eli Pyöreä torni on kirkon kyljessä sijaitseva torni, jossa on mm. näyttelytila sekä observatorio. Tornin käytävältä eräästä kohdasta näkee myös kirkkoon sisälle!


"Rundetårn on 36 metriä korkea torni Kööpenhaminassa, ja yksi kaupungin nähtävyyksistä. 1600-luvulla valmistunut torni on osa laajempaa kompleksia, jonka tarkoituksena oli antaa ajan oppineille observatorio, koulukirkko ja yliopiston kirjasto. Tornin sisällä onkin yksi Euroopan vanhimmista observatorioista ja vanhin edelleen toimiva.

Rundetårnin rakentaminen aloitettiin kuningas Kristian IV:n käskystä. Sen suunnitteli flaamilais-tanskalainen arkkitehti Hans van Steenwinckel. Perustuskivi laskettiin 7. heinäkuuta 1637 ja torni valmistui vuonna 1642. Kööpenhaminan yliopisto käytti observatoriota ja kirjastoa aina vuoteen 1861. Tornissa tekivät tähtitieteen tutkimuksia muun muassa Ole Rømer ja Peder Horrebow.

Tornin huipulle, jossa observatorio ja pieni planetaario sijaitsevat, ei johda portaita, vaan omaperäinen kierrekäytävä, jonka pituus ulkoseinustalla on 268,5 metriä ja sisäseinustalla 85,5 metriä. Käytävältä on myös pääsy kirjaston tiloihin." (lähde: KLIK)Illalla kävimme Tivolissa, joka on maailman toiseksi vanhin huvipuisto. Tivolissa oli ihana tunnelma, kauniita puistomaisia alueita, joissa riitti nähtävää. 

Osuimme paikalle sattumalta sinä iltana, kun Tivolissa esiintyi ranskalainen Air. Emme kuitenkaan jaksaneet kuunnella keikkaa loppuun asti, vaan lähdimme hieman aiemmin etsimään bussia, jolla matkustaa hostelliimme, joka sijaitsi kaupungista hieman kauempana.

Päivä 1 nähtävyydet:
 • Rundetaarn
 • TivoliVantaan Flamingossa huikeita kesätarjouksia: • 8-kerran kesäpassi aikuiselle ja juniorille -55%
 • Kesähupi - rajaton sisäänpääsy juniorille
 • Partypaketti - Sisältää sisäänpääsyn aikuisten Spa Kylpylään, pyyhkeen ja kylpytakin. Lisäksi valinnainen tarjoilu For Ladies tai For Gentlemen. -18%
 • Lahjakortti - 100 euron lahjakortin ostajalle Spa Kylpylän sisäänpääsy kaupanpäälle, arvo 29 €
/postaus sisältää Affiliate linkkejä

2 kommenttia

 1. Kauniita kuvia Kööpenhaminasta. Muistui mieleen meidän matkamme muutaman vuoden takaa. Kaikki se kauneus ja hygge, mikä Kööpenhaminassa on, on lähes huumaavaa.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  t. Blogisisko Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kööpenhamina oli ihana! Kuudessa päivässä ehti tehdä paljon kaikenlaista ja nähdä monia paikkoja. Ja kamerahan lauloi sulosäveliään, kun oli niin mielettömät maisemat! Kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit blogissani :)
   Ihanaa sunnuntaita!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)