Käsityöpainotteinen blogi, jossa virkataan ja valokuvataan.

Keksejä.

prinsessakeksit

Life with Mari -blogin (KLIK) kirjoittaja Mari tulikin toisiin ajatuksiin blogin lopettamisesta (onneksi!) ja hän postasi ihanan idean Prinsessakekseistä, jonka minä tietenkin menin heti omimaan ja testaamaan :) Marin idean löydät täältä, KLIK.

neilikat

virkatut prinsessakeksit

Nämä keksit syntyivät useammasta eri langasta kuten Bambu-langasta, Blend bamboosta, Luxor-langasta ja Bommix bamboo -langasta. Ohjetta näihin kekseihin ei ole, jonka voisin jakaa, mutta virkkasin renkaaseen ensin 3 kjs, sitten 14 p ja suljin kerroksen piilosilmukalla.

Toiseen kerrokseen virkkasin jokaiseen edellisen kerroksen pylvääseen 2 p, joten toisen kerroksen jälkeen pylväitä on 30 kpl. Kolmannella kerroksella ryhdyin tekemään pitsireunusta siten, että tein ensin 1 ks, 4p, 1 silmukka väliin ja 1 ps. Näin toistin yhteensä 7 krt, jolloin pitsikaaria tuli 7 kpl.

Lopuksi ompelin pieniä helmiä nonparelleiksi ja kiinnitin Marin antamalla ohjeella kaksi osaa toisiinsa siten, että langasta erotettiin n. 1/3, jolla ommeltiin osat yhteen ja loput 2/3 päättelin piiloon keksiosien väliin. Näin ompelulanka ei jäänyt niin helposti näkyviin.

neilikat

prinsessakeksit

virkatut keksit

Kiitos Mari ihanasta ideasta!

virkatut keksit2 kommenttia on "Keksejä."
  1. Voih, niin suloisia ja herkullisen näköisiä! Kiitos jälleen linkityksistä ja ihanasta toteutuksesta! <3 Näihin tulen kyllä pian ohjeen itsekin kirjoittelemaan jahka saan kuvat niihin napsittua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään, kiitos itsellesi ihanasta ideasta! Eihän sitä voi itselleen ottaa krediittejä tämmöisistä niin mielestäni on oikein ja kohtuullista antaa kunniaa sille, joka sen ansaitsee :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)